Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамин D3 – помага при остеопороза, при дефицит на този витамин в организма

Таблетките Витамин D3 са предназначени за профилактика на дефицита на този витамин в организма, както и като допълваща терапия за лечението на остеопороза, при която костната плътност е намалена. Това състояние води до повишена опасност от фрактури.

Активното вещество във Витамин D3 на словенската компания Крка е холекалциферол, който е аналогичен на намиращия се витамин в организма. Съдържа се в храната, а при излагане на слънце се произвежда и от кожата.

При какви други проблеми със здравето НЕ трябва да приемате Витамин D3?

  • Ако нивата на калций и на витамин D в кръвта ви са високи.
  • Ако имате алергия към витамин D или към някоя от другите помощни съставки в този лекарствен продукт (вижте ги описани подробно по-долу).
  • Ако страдате от калциеви отлагания във бъбреците или камъни в бъбреците и други сериозни здравословни проблеми с тях.
  • Ако страдате от по-леко заболяване на бъбреците.
  • Ако организмът ви е склонен да образува съдържащи калций камъни в бъбреците.
  • Ако пиете диуретици.
  • Ако сте обездвижени, ако сте лежащо болни.
  • Ако имате нарушения в имунитета този витамин може да се окаже прекалено силен за организма ви.
  • Ако имате нарушение при отделянето на паращитовиден хормон.

В случай, че приемате хранителни добавки или лекарства, които съдържат витамин D, консултирайте се с лекар дали и как да приемате Витамин D3. При децата от 6 до 11-годишна възраст се препоръчва особено внимание поради вероятността да не могат да погълнат таблетката.

Задължително споделете с лекуващия ви лекар какви други лекарства пиете, дори да са на свободна продажба. Бременните и кърмещите жени също преди приема на този витамин трябва да се посъветват с лекаря си.

Внимание! Витамин D3 може да предизвика и нежелани странични реакции. Ето защо внимателно прочетете какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на таблетките.

Какви вещества съдържат таблетките Витамин D3?

Cholecalciferol или холекалциферол или витамин D 25 микрограма – това е активното вещество. Освен него като помощни съставки лекарството съдържа още царевично нишесте, натриев нишестен гликолат тип А, манитол, микрокристална целлоза тип 102, Е470Ь – магнезиев стеарат, талк, натриев аскорбат, колоиден безводен силициев диоксид, модифицирано нишесте, а-токоферол рацемат, средно-верижни триглицериди, захароза. Натрият е по-малко от 1 mmol във всяка таблетка и се смята, че реално не съдържа натрий.

Дозировка: Винаги спазвайте точно указанията на вашия лекар. Обичайната препоръчителна доза е по 1 таблетка витамин D на ден. При децата обичайната препоръчителна доза е същата. Таблетката се поглъща цяла с малко вода, без значение със или без храна.

Съхранение: При температура под 25 градуса по Целзий, далече от достъпа на деца, във фабричния блистер, далече от преки слънчеви лъчи.

Една опаковка от продукта Витамин D3 съдържа 60 таблетки.

Производител и притежател на разрешението за употреба: KRKA, d.d. – Словения.

Средна цена в аптеките 26-27 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *