ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Цитрусово смути с куркума за силен имунитет

Продуктите за смутита можете да намерите във всеки по- голям супермаркет у нас

Куркумата (Curcuma longa) е корен, който принадлежи към същото семейство като джинджифила и се използва като прах в кулинарията. Това е много популярна подправка заради своята противовъзпалителна и антиоксидантна сила. Тези свойства се дължат на действието на куркумина. Знаете ли как да направите цитрусово смути на основата на куркума?

Тази естествена подправка е основната съставка на кърито, широко използвана за гарниране и овкусяване на солени ястия като яхнии и супи. Можете обаче да добавяте куркума към сокове и смутита и да я комбинирате с различни видове плодове, за да се насладите на всичките им свойства.

В тази статия ще ви представим някои идеи за приготвяне на цитрусово смути с куркума, за укрепване на имунетата.

Цитрусово смути с мандарини и куркума

Това смути получава своите енергийни и антиоксидантни ефекти от витамин С в мандарините, заедно с действията на куркумата и джинджифила.

В това цитрусово смути с куркума мандарините осигуряват витамин С с антиоксидантни свойства. Това хранително вещество помага за подобряване на имунната функция, според статия, публикувана в списание „Nutrients“. Освен това куркумата има противовъзпалителен ефект. Джинджифилът също допринася със силата като лекува възпалителните процеси, а кокосът, в допълнение към мазнините и минералите, придава на смутито сладък вкус.

 

За да приготвите четири чаши от това смути ще ви трябва:

 

  • 4 мандарини
  • 1/2 чаена лъжичка куркума на прах
  • 300 мл кокосова вода
  • Парче джинджифил
  • Малко настърган кокос

Поставете всичко в блендера до получаване на гладка смес. След това се насладете на вашата освежаваща и много здравословна напитка!

Цитрусово смути от моркови, портокал, манго и куркума

Това смути енергизиращо и пълно с витамини, за да започнете деня си с пълни батерии.

Това цитрусово смути с куркума има много свойства. Морковите, освен че са богати на бета-каротин, осигуряват голямо количество витамини: A, C, B1, B2, B3, B6, B9, C, E и K. Те също имат минерали като калий, манган, желязо, калций и фосфор.

Портокалите, както всички цитрусови плодове, са важен източник на витамини А, В1, В2 и С, минерали и фибри. В допълнение към укрепването на имунитета, те помагат за регулиране на нивата на холестерола и пикочната киселина в кръвта. Те също са полезни за кожата и ноктите.

Важно е да запомните, че витамин А е основно хранително вещество за зрителното здраве и за много други тъкани, според научно проучване, публикувано през 2016 г.

Куркумата, в допълнение към гореспоменатите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, има защитен ефект върху храносмилателната система. И накрая, джинджифилът осигурява енергия и е мощно антибактериално средство, в допълнение към това, ще ви помогне да се борите със симптомите на грип благодарение на своята деконгестантна сила.

Това смути е истински прилив на енергия и със сигурност чудесен начин да започнете деня си правилно. За да го приготвите се нуждаете от:

 

 

  • 2 моркова
  • 1 манго
  • 2 портокала
  • 1/2 супена лъжица куркума на прах
  • Малко настърган джинджифил

След като обелите морковите, мангото и портокалите, ги нарежете на кубчета и ги блендирайте. След това добавете джинджифила и куркумата и разбъркайте, докато всичко се смеси добре и прецедете. Можете да съхранявате това смути в хладилник за два до три дни.

Източници: https://steptohealth.com/ https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *