Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Винпоцетин Ковекс – подобрява кръвообращението, понижава налягането в мозъчните съдове

Медикаментът Винпоцетин Ковекс подпомага нормалните функции на мозъка. Характерното за него е, че подобрява избирателно кръвообращението в мозъка, понижава налягането на кръвоносните съдове, ускорява метаболизма на мозъка, като по този начин го осигурява с нужните му глюкоза и кислород.

Наред с това Винпоцетин намалява агрегацията на тромбоцитите, увеличава еластичността на кръвните клетки, повишава микроциркулацията, както и устойчивостта на организма на исхемия и хипоксия на клетките на мозъка.

При какви здравословни проблеми помага медикаментът Винпоцетин Ковекс?

  • За причинени от хипертония, атеросклероза, васкулит и диабет нарушения на циркулацията в мъзъка.
  • При исхемични нарушения, при недобро кръвообращение в мозъка, след мозъчен инсулт или инфаркт, при атеросклероза, деменция причинена от съдови проблеми, вертебробазиларна недостатъчност.
  • При хипертонична и посттравматична енцефалопатия.
  • При хронични нарушения на съдовете в ретината и хориоидеята.
  • При шум в ушите, болест на Мениер, при пресбиакузис от перцептивен тип.
  • При климактеричен синдром, свързан със съдововегетативни симптоми.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Винпоцетин Ковекс?

  • Ако сте свръхчувствителни към веществото винка или към някое от помощните вещества в това лекарство (прочетете внимателно по-долу какво е съдържанието на този медикамент).
  • Ако сте бременна или кърмите.
  • Ако скоро сте претърпели кръвоизлив в мозъка.
  • Ако страдате от сърдечна аритмия и се лекувате с хипотензивни медикаменти.

Винпоцетин Ковекс може да се отрази негативно върху способността за концентрация и реакции, особено ако се приема с алкохол.

Задължително споделете с лекуващия ви лекар какви други лекарства пиете, дори да са на свободна продажба, заради вероятността от взаимодействия и нежелани реакции.

Внимание! Лечението с Винпоцетин Ковекс може да предизвика и нежелани странични реакции. Ето защо много внимателно прочетете какви могат да се те в листовката, която е приложена в опаковката на това лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът Винпоцетин Ковекс?

Винпоцетин – 5 мг, е активното вещество. Освен това лекарството съдържа още талк, магнезиев стеарат, LH-21 – частично заместена хидроксипропилцелулоза, както и лактоза.

Дозировка: Само както ви е предписан този медикамент от лекуващия ви лекар. НЕ променяйте самоволно дозата, НЕ спирайте без консултация лечението.

Съхранение: При температура под 25 градуса по Целзий, далече от слънчевата светлина, на сухо място в оригиналната опаковка. Дръжте това лекарство винаги далече от достъпа на деца.

Носител на разрешението за употреба и производител: COVEX S.A.- Испания.

Производител:KERN PHARMA, S.L. – Испания.

Средна цена в аптеките 7-8 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *