Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВЕНТОЛИН сироп – срещу спазми на белия дроб, причинени от астма, емфизем, хроничен бронхит

Медикаментът ВЕНТОЛИН сироп е предназначен за предотвратяване и лекуване спазмите на бронхите, причинени от астма, емфизем или хроничен бронхит. Това лекарство действа бързо, поради което се прилага при овладяване на остър пристъп на задух. Медикаментът е много подходящ и за деца, и за възрастни, които не използват инхалатори.

Активното вещество във ВЕНТОЛИН сироп е салбутамол, това е бързо действащ бронходилататор. За няколко минути след приема лекарството отпуска и разширява мускулите на най-малките въздухоносни каналчета в белия дроб. Стягането в гърдите, кашлицата и хриповете намаляват, пациентът започва да диша по-леко. Въздействието на лекарството продължава 4-6 часа. Съобщете на пулмолога си, ако имате чести пристъпи или симптоми.

При какви здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с ВЕНТОЛИН сироп?

  • Ако имате алергия към активното вещество салбутамол или към някое от помощните вещества в това лекарство (вижте по-долу подробно за съдържанието му).
  • При преждевременно раждане, при опасност от аборт.
  • Ако страдате от високо кръвно налягане и пиете лекарства срещу него.
  • Ако функцията на щитовидната ви жлеза е повишена.
  • Ако сте имали гръдна болка – гръдна жаба, или учестен ритъм на сърцето.
  • Ако нивото на калая в кръвта ви е високо.
  • Ако лекувате астмата си със стероиди или ксантинови производни.
  • Ако пиете диуретици.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако имате заболявания на бъбреците или на черния дроб.

Внимание! НЕ увеличавайте дозата, както и честотата на приема, ако въздействието и продължителността на действие на ВЕНТОЛИН сироп намалее. Консултирайте се с пулмолог. Споделете с него какви други лекарства приемате. Бременните и кърмещите жени не бива да се лекуват с ВЕНТОЛИН сироп без да се консултирали с лекар. Това лекарство не пречи на шофирането и на работата с машини.

Внимание! Този медикамент може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Ето защо прочетете много внимателно какви могат да са те в листовката, приложена в опаковката на медикамента.

Какви вещества съдържа ВЕНТОЛИН сироп с марката ГлаксоСмитКлайн?

Под формата на сулфат активното вещество в този медикамент е салбутамол – по 2 мг на всеки 5 мл сироп. Освен това лекарството съдържа още лимонена киселина, натриев цитрат, хидроксипропил метилцелулоза, монохидрат, натриев хлорид, захарин натрий, натриев бензоат за консервант, пречистена вода, изкуствена портокалова есенция. НЕ съдържа захар. На 5 мл сироп лекарството съдържа 5,844 мг натрий, който влиза в състава на готварската сол. Това количество се равнява на 29 % от препоръчваната максимална доза за прием на натрий от възрастните.

Дозировка: Само както ви е предписано от лекар. Ефикасната обичайна доза е по 4 мг салбутамол по 3-4 пъти на ден. Но според състоянието ви лекарят може да ви предпише по-висока или по-ниска дневна доза. Освен това тя е различна за децата според възрастта им. Не спирайте сиропа докато не ви каже лекарят. Не се препоръчва приема на ВЕНТОЛИН сироп с други течни медикаменти.

Съхранение: Винаги дръжте далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса по Целзий, далече от преки слънчеви лъчи.

Една опаковка от това лекарство съдържа 150 мл.

Носител на разрешението за употреба: ГлаксоСмитКлайн ЕООД – България.

Производител: Aspen Bad Oldesloe GmbH – Германия.

Средна цена в аптеките 6-7 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “ВЕНТОЛИН сироп – срещу спазми на белия дроб, причинени от астма, емфизем, хроничен бронхит

    • Меги Иванова каза:

      Здравейте. Само сме публикували информация за сиропа, не го продаваме. Проверете в аптеките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *