ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нощното напикаване е неудобен проблем за малки и големи хора

  • Всеки четвърти българин страда от хиперактивен пикочен мехур

Имам сериозен проблем – на нощно време. Срамувам се да господеля с някого, дори и с лекар. Не ходя на почивка, на гости, винаги спя у дома, защото се притеснявам от това, че през нощта се подмокрям. Помогнете ми!

В. Н. – Пловдив

Проблемът, за който ни пише­те, е наистина сериозен. Особено ако го криете от доста време и заболяването ви се е превърнало в хронично. Основните симптоми на заболяването са честото же­лание за уриниране, незадържане на урина, особено през нощта. Някои от специалистите имат определения за хроничното нощно напикаване – ходенето в тоалетната от 8 до 10 пъти на деноно­щието или еднократното нощно напикаване.

При това пациентът добива сериозни комплекси – страхът от неволно напикаване. Проблемът е там, че той не може да усети по­зивите за ходене по малка нужда и настъпва неволното изпускане на урина. За съжаление само жените се обръщат към лекар с такова оп­лакване, но когато болестта вече е напреднала много и изпускат урина на всеки 15-20 минути.

ЦИСТИТ, УРЕТРИТ И ТУМОР В ПИКОЧНИЯ МЕХУР СА В ОСНОВАТА НА ПРОБЛЕМА

Това, разбира се, не е нормал­но. Има ли проблем, трябва веднага да се търси лекар, защото иначе заболяването се превръща в хронично и се лекува много труд­но. Да не кажа, че е невъзможно Винаги при преглед за нощно напикаване урологът най-напред пита за продължителността и за характера на заболяването, за основния провокиращ момент, за настъпването на климакте­риума и т.н. Следващият етап е попълването на въпросник, който лекарят и пациентът попълват заедно. Писмените отговори мно­го точно отразяват ситуацията и позволяват на лекаря грамотно да оцени симптомите и причини­те за заболяването.

ВНИМАНИЕ!

Възможно е пациентът да развива някаква инфекция на пикочно-полова­та система. Става въпрос за цистит, уретрит, тумори и образували се камъни в пикочния мехур. Ако заболяването започне да се лекува в ранен стадий, може да бъде излекувано напълно, без рецидив.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Нощното напикаване е неудобен проблем за малки и големи хора

  1. Pingback: Пикочният мехур може да се „възпитава”! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *