ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се живее след операция на щитовидната жлеза?

  • Две трети от българите страдат от липсата на йод в организма

Преди година ми направиха операция на щитовидната жлеза. Чувствам се добре, но се питам докога трябва да при­емам лекарствата, които ми предписа лекарят? Инвалид ли съм вече?

Оля Стойчева – Каварна

Никъде не е казано, че след операция на щи­товидната жлеза човек става инвалид. Напро­тив! Той може да живее нормално, стига да знае как да го направи. Има ме­тоди, които дават тази възможност на оперира­ния. Става въпрос за при­лагане на заместителна терапия – приемането на хормони, които преди операцията е изработвал липсващият вече орган. Разбира се, те трябва да бъдат в лекарствена форма. Хормоналните пре­парати, които ви е пред­писал лекарят, наистина ще трябва да вземате цял живот. Просто няма как да не знаете, че пре­паратите се вземат само сутрин, на гладно. Дозата обикновено се пресмята на килограм от теглото на тялото. Изключително важно е да спазвате точ­но препоръката и предпи­санието на ендокринолога и в никакъв случай да не се занимавате със само- лечение. И нещо, което малко хора спазват – да приемате медикаменти, а не разпространените напоследък хранителни добавки. Те в никакъв слу­чай няма да ви помогнат, а струват много пари.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Ti-Life_shtitovidnata-jleza

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *