ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Наистина ли кърменето причинява увисване на гърдите?

Науката е доказала, че кърменето не е води до увисване на гърдите. Това е само мит

увисване на гърдите от кърмене
Кърменето е полезно както за бебето, така и за майката

Вече има достатъчно доказателства, че гърдите наистина не увисват от кърменето, въпреки това, което много хора си мислят. Доскоро се смяташе, че кърменето има негативни последици върху естетиката на женската гръд. Днес е известно, че това не е така.

Вярно е, че гърдите са една от областите на тялото, които претърпяват най-много промени по време на бременност. Също така е ясно, че те се променят и по време на кърмене. Въпреки това те не се отпускат поради тази причина.

Увисването на гърдите може да е следствие от бременността. В рамките на тези девет месеца се случват множество изменения в тялото на жената, сред които има и определени трансформации в гърдите.

 

Промени в гърдите по време на бременност и кърмене

 

Гърдите на жената започват да се оформят по време на пубертета и продължават да се променят през целия й живот. Възрастта е определящ фактор за външния им вид. В допълнение към това винаги има обновяване на клетките на гърдата като част от менструалния цикъл.

Това обновяване се прекъсва, когато жената забременее. След това гърдите се превръщат в органи за производство на мляко. В този процес броят на каналите, които пренасят това мляко, се увеличава. Освен това те стават по-сложни, за да изпълнят функцията си да изхранват бебето.

По време на бременността, лактоцитите, които са клетките, произвеждащи мляко, се увеличават и циркулацията в тази област се увеличава. Всичко заедно кара гърдите да стават по-големи (може да нарастнат дори и с размер и половина).

След момента на раждането, гърдите вече имат различен вид. Това, което следва е, че те започват да се пълнят с мляко.

 

Увисване на гърдите не се получава от кърмене

 

Гърдите се увеличават поради промените от бременността. След това се пълнят с мляко и това води до разтягане на кожата. Това опъване на тъканта може да я накара да увисне, след което не е лесно да възвърне своя тонус и еластичност.

Всъщност проучване от 2011 г. на Американското дружество на пластичните хирурзи (ASPS) ясно заявява, че гърдите не увисват от кърменето. Учените развенчават този широко разпространен мит веднъж завинаги.

Това подчертава факта, че естетиката не е причина за спиране на кърменето. То е много полезно за бебето, а също и за майката.

 

Как да предотвратим увисване на гърдите по време на бременност?

 

Има много жени, които са раждали по няколко пъти и нямат увиснали гърди. Поради тази причина много учени мислят, че този аспект се влияе от генетиката. Смята се, че промените зависят силно от кожата на майката.

Увисването се наблюдава по-често при жени, които пушат, имат наднормено или са по-възрастни. Възможно е увисването на гърдите да се предотврати като контролирате наддаването на тегло по време на бременност, и контролирате свалянето на тегло след бременност, за да не се разтяга кожата прекалено. Също така е изключително полезно да поддържате добра физическа форма и да спортувате редовно. Плуването, йогата и пилатеса са чудесен избор.

Други полезни съвети, за да опазите гърдите си красиви:

  • Наспивайте се добре
  • Пийте много вода
  • Откажете цигарите
  • Пазете гърдите си от силното слънце през лятото

Източници: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *