Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изпитани народни рецепти при запек – какво помага?

Сутрин и вечер се вземат по две супени лъжици ленено семе или едро смляно заедно с 500 мл студена вода. Действието може да се подсили ако лененото семе смеси с плодово пюре (например от сливи) и се подслади с мед в съотношение едно към едно.

при запек
Лененото семе помага при запек

При хроничен запек се изяждат на гладно по 100- 150 г варено цвекло.

В продължение на три или четири седмици всеки ден се консумира от 200 до 300 г сурово сготвено кисело зеле с лечебна цел.

Редовно се взема по една чаена лъжица цели бели синапени семена, като се изпиват с 250 мл вода.

Студена баня на краката може да допринесе за ликвидиране на хроничния запек.

Висок леген или кофа се накисват със студена вода така че поне половината от прасците да бъдат във водата. По време на банята краката трябва да се движат непрекъснато. След две минути банята се прекратява и краката се избърсват много добре.

Използва се билката човен, която се вади през късната есен или рано на пролет. Корените се измиват добре и се изсушават. Нарязват се по дължината им. Една чаена лъжица наситнен корен от човен се вари десет минути в 500 мл вода. Охладената отвара се прецежда и се пие по една кафена чаша три пъти на ден преди ядене.

Корен от зърнастец 50 г, корени от ревен 30 г, листа от майчин лист 60 г се наситняват и се размесват добре. Две чаени лъжици от сместа се заливат с 250 мл вода. Киснат четипи часа и течността се прецежда и се изпива сутрин на гладно.

бодилакс
БОДИЛАКС помага при запек и излишни килограми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *