Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5-те най-мръсни места във всеки офис

Препоръчително е тези повърхности да се почистват по-често, защото те събират най-много микроби

Бюрото, и всичко което е върху него, е едно от най-мръсните места в офиса и е нужно да се почиства редовно

Когато използване нещо всеки ден, не мислите кой друг го е докосвал или какви мръсотии може да има по него. Там, където има много хора, има и много микроби, включително и в офиса. Тук ще научите кои са 5-те най-замърсени места в офиса, които е добре да почиствате по-често от останалите. Това е особено важно по време на вълна от Ковид-19, ако нямате възможност да работите от вкъщи.

 

5-те най-мръсни места в офиса

 

  1. Бюрото

На бюрото може да има около 400 пъти повече микроби, отколкото на седалката на тоалетната. Яденето на храна на бюрото ви и постоянното докосване на предмети разпространява микробите и им осигурява идеалните условия за растеж и размножаване. Това включва чекемеджета на бюрото, особено ако в тях съхранявате храна. Особено мръсни са клавиатурата и телефона. Микробите могат да се разпространят много лесно върху тези повърхности, а е необходимо е само едно докосване на устата, за да влязат в тялото ви.

  1. Подът

Всичко, до което обувките са се докоснали, неизбежно ще бъде покрито с микроби. Когато стъпите върху дъвка и всякакви други неща, всички микроби остават по обувките. А в офис, пълен с хора, това се отнася и за обувките на всички останали. Офисът е мястото, където правилото за трите секунди (когато нещо за ядене е паднало на земята, може да се изяде, ако не е престояло 3 секунди) никога не трябва да се прилага!

  1. Мивката

Обикновено мивката се използва за почистване на ръцете или съдовете, но тя е едно от най-замърсените с микроби места. Всеки докосва крановтее и диспенсърите за сапун веднага след излизането от талетната. Това постоянно наслагване на микроби прави кранчето на чешмата по-мръсно от самата тоалетна. Също така кърпите и гъбите, използвани за почистване на съдоете осигуряват влажна и топла среда за бактериите, което им позволява да се размножават с много по-голяма скорост.

  1. Дръжките на вратите

Дръжките на вратите във всеки офис постоянно се досковат от много различни хора. Така не само бактериите от техните ръце се прнасят върху дръжката на вратата, но и бактериите от дръжката се прнасят върху ръцете на другите, когато я използват.

  1. Пари

Въпреки че не всеки борави с пари в работата си, повечето хора неибезжно докосват пари в даден момент от деня. Парите отиват от ръцете към джобовете, портфейлите и навсякъде другате. Те наистина улавят най-лошите микроби и ги предават от човек на човек.

 

Грижете се за чистотата в своя офис, особено по време на Ковид-19 или грипни вълни!

 

Компаниите губят много пари всяка година от болнични, така че като поддържате офиса си възможно най-чист от микроби, това ще намали и броя на болните служители, когато настъпи новата вълна от коронавирус или грип.

Много е важно офисът да се почиства редовно от професионалисти. Винаги е добра идея да имате антибактериални кърпички под ръка. Редовното премахване на вредните бактерии ще помогне да се спре разпространението всякакъв вид зарази.

Източник: https://www.getholistichealth.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *