Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АВАМИС назален спрей – при запушен и течащ нос от алергия

Британският лекарствен продукт АВАМИС назален спрей 27.5 мкг редуцира възпаленията в носа, които се причиняват от алергия – ринит, ограничават симптомите й

С този медикамент се лекуват алергичните ринити каквито са сърбящ, течащ, запушен нос, зачервени, сълзящи или сърбящи очи, кихане. Може да се прилага при деца над 6-годишна възраст и при възрастни.

Алергичните реакции могат да са причинени от полените на дървета и тревистите растения – обикновено през пролетта, но също и целогодишно като причинителите могат да са акари, домашен прах, плесени или животни.

Какво съдържа АВАМИС назален спрей 27.5 мкг?

Всяко впръскване в носа предоставя по 27,5 мигрограма флутиказон фуроат, което е активното вещество в медикамента. Освен това в състава му влизат още безводна глюкоза, диспергираща се целулоза, пречистена вода, динатриев едетат, полисорбат 80.

Медикаментът НЕ се прилага на деца под 6-годишна възраст, защото може да забави растежа им при продължителен прием.

Като нежелателни реакции АВАМИС назален спрей 27.5 мкг може да причини катаракта или глаукома, помътняване на зрението. Ако получите такива симптоми, съобщете за тях на вашия лекар.

С цел да избегнете нежелани реакции, този медикамент не бива да се използва след прима на някои стероидни лекарства без рецепта или с други спрейове за нос, за които също трябва да съобщите на лекаря ви. Бременните и кърмещи жени приемат АВАМИС назален спрей 27.5 мкг само след консултация с лекар.

Как правилно да използвате медикамента АВАМИС назален спрей 27.5 мкг?

Спазвайте указанията на вашия лекар, НЕ превишавайте препоръчителната доза. Спреят се прилага веднъж на ден, по едно и също време, като по този начин се лекуват симптомите през цялото денонощие. Обикновено ефектът от лечението се усеща от 8 до 24 часа след приема.

Дозировка за възрастни и деца на 12 и повече години: Във всяка ноздра по 2 впръсквания веднъж дневно. След подобрението можете намалите впръскванията по едно на ден във всяка ноздра.

Дозировка за деца на възраст от 6 до 11 години: Във всяка ноздра по 1 впръскване дневно.

Внимание! Пазете очите си от спрея. Ако лекарството попадне в тях – веднага изплакнете очите си.

При какви реакции след приема на лекарството НЕЗАБАВНО трябва да потърсите лекарска помощ?

  • При затруднено дишане, кашлица или силно хриптене.
  • При внезапно премаляване и слабост, които могат да причинят загуба на съзнание или колапс.
  • При зачервяване или кожни обриви.
  • При подуване на лицето.

Как се съхранява лекарството АВАМИС назален спрей 27.5 мкг?

Винаги недостъпно за деца. Дръжте спрея винаги изправен, а капачката – винаги затворена. НЕ се съхранява в хладилник. След отварянето на спрея той е годен за използване в рамките на два месеца.

Една опаковка от лекарството АВАМИС назален спрей 27.5 мкг от марката GLAXOSMITHKLINE съдържа 120 дози.

Производител: Glaxo Operations UK Ltd (trading as Glaxo Wellcome Operations), Великобритания.

ГлаксоСмитКлайн ЕООД, България

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *