ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бенката е събиране на пигментни клетки по кожата

Бенката е белег по рождение, който е изключително често срещан. Има хора, които се раждат с повече от една бенка. Бенката това е ненормално събиране на пигментни клетки в кожата известни като меланоцити. Необходимо е да се посъветвате с лекар, ако бенките ви започнат да увеличават размера си, да ви сърбят или да променят цвета си. Повечето бенки са просто резултат безвредно разпространение на пигментни клетки в кожата. Някои бенки са се появили още с раждането други се развиват спонтанно или са причинени от излагането на слънчева светлина. Повечето от тези бенки се появяват през първите 20 години от живота на човек и някои от тях може да продължат да се развиват в 30-те и 40-те години, други обаче изчезват от само себе си.

Основното притеснение при бенките е, че малък брой от тях може да продължат с развитието си и това да доведе до появата на злокачествена меланома. Тази форма на рак на кожата, ако се забележи навреме може да бъде отстранена хирургически и така проблемът да бъде решен. Хора с фамилна анамнеза за малигнен меланом, трябва да бъдат особено внимателни при промяна на бенките, които имат.

Симптомите на злокачествено заболяване на бенките са:

  • Бенките са сърбящи и болезнени.
  • Наблюдава се увеличение на размера им и те придобиват все по-неравномерен външен вид, особенно по крайщата.
  • Променя се цветът им.
  • Има спонтанно кървене.

За да предотвратите промяната на бенките избягвайте да се излагате на слънце особенно в следобедните часове от деня . Използвайте слънцезащитни продукти за кожата ви. Изследвайте бенките си редовно за да се уверите, че всичко е наред.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *