Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 лесни съвета за предпазване от рак на кожата

С помощта на тези елементрани съвети ще намалите риска от развитие на рак на кожата значително

рак на кожата
Редовните прегледи са най-важната част от превенцията на рак на кожата

Ракът на кожата е една от най-разпространените форми на рак в света. Тъй като кожата е най-големият орган, е лесно да се разбере защо вероятността от развитие такъв тип рак е относително висока.

Тъй като кожата също е нашата първа линия на защита от външния свят, тя е безспирно в контакт с най-различни канцерогени, като излагане на замърсители, ултравиолетова радиация и др.

Въпреки че генетичните фактори за предразположеност към рак на кожата не могат да се променят, има неща, които всеки може да направи, за да сведе риска до минимум. По-долу сме описали 3-те най-важни правила за ограничаване на този риск.

 

3 съвета за предпазване от рак на кожата:

 

  1. Не ходете на солариум

Едно от най-важните неща, които трябва да запомните от тази статия, е да не ходите на солариум. Докато самите кабини за тен може да изглеждат безвредни за нетренираното око, те всъщност са доста пагубни за клетките на кожата ви.

Кабините за солариум работят, като използват концентрирана UV светлина, за да стимулират меланоцитите да произвеждат меланин, подобно на слънцето. Меланинът е веществото, което придава по-тъмен цвят на кожата. Рискът от солариумите идва от факта, че те излъчват до 12 пъти повече UV радиация от тази на естествената слънчева светлина.

UV светлината стимулира производството на меланин, но е изключително вредна за ДНК в клетките на кожата. Повредената ДНК има пряка връзка с образуването на рак, когато се възстановява неправилно. Избягването на солариуми значително намалява вероятността от развитие на рак на кожата.

 

  1. Преглеждайте се редовно

Единственият най-важен инструмент, който имаме за предотвратяване на рак, са редовните здравни прегледи и оценки. Препоръчително е да имате посещение при дерматолог всяка година, за да ви направи преглед на кожата.

Ако това не е осъществима опция за вашите обстоятелства, друг чудесен вариант е да се прглеждате сами ежемесечно. Нещо, което хората трябва да проверяват рутинно, са бенките, тъй като те могат да прерастнат в меланом, който е агресивен рак на кожата. Нещата, които трябва да следите при бенките са симетрия, определена граница, единичен цвят и размер. Ако забележите промяна в тях, незабавно потърсете експертно мнение.

Редовното преглеждане на бенките е чудесен начин да се уверите, че ако има някакви промени, можете да реагирате бързо.

 

  1. Използвайте слънцезащитен крем

Ако ракът на кожата е причинен от UV радиация, изглежда, че излагането на слънчева светлина не е полезно. Това не е така и всъщност слънчевата светлина носи много доказани ползи, като производство на витамин D и повишаване на настроението. За да сте сигурни, че не поемате нездравословни количества UV радиация, винаги трябва да използвате слънцезащитен крем, когато излизате навън, дори ако не сте със светла кожа.

Слънцезащитните продукти използват слънцезащитния фактор, известен като SPF, за да класифицират ефективността, която имат. Препоръчително е да използвате поне SPF 30 или повече, ако планирате да сте навън за повече от 20 минути.

Слънцезащитният крем трябва да се нанася многократно, ако е необходимо, и ако плувате или се потите, се препоръчва да се мажете по-често. Той ще предпазва кожата ви от увреждащите ДНК UV лъчи и ви позволява да се възползвате от ползите за здравето на открито, като същевременно намалявате вредите.

 

Заключение:

 

Като цяло ракът на кожата може да бъде избегнат по-лесно в сравнение с другите форми на болестта. Изключително важно е предприемете правилните превантивни действия и се грижите за кожата си. Избягването на излагане на UV лъчение и извършването на рутинни прегледи на кожата ще ви помогнат значително в превенцията и ще намалят вероятността за развитие на заболяването многократно.

Източници: https://www.getholistichealth.com; https://www.nw-derm.com/

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс Форте: витамин B17 (100 мг.) + рейши, чага, облепиха, корен от глухарче и джинджифил

рак на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *