Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървете от болки в гърба с топки за тенис

Една или няколко топки за тенис действат като спортни ролки от пяна и могат да бъдат полезни за облекчаване на болки в гърба

 болки в гърба

Масажирането на долната част при болки в гърба с тенис топки помага за разхлабване на меките тъкани, освобождаване на напрежението, облекчаване на заклещени нерви и подобряване на гъвкавостта.

Масажите с тенис топка насърчават заздравяването на долната част на гърба

Ролковият ефект на топките е възможно да има както локализирано, така и цялостно влияние за облекчаване на болки в гърба от различен характер. Когато масажирате долната част на гърба с тенис топка, това обикновено причинява следните промени във възпалените тъкани:

▪ Намалява напрежението в мускулите и съединителната тъкан;
▪ Подобрява функционирането на кръвоносните съдове и увеличава притока на кръв;
▪ Насърчава притока на лечебни хранителни вещества и спомага за по-добро подхранване;
▪ Освобождава ендорфини (естествен хормон за борба с болката), за да намали цялостното болезнено възприятие;

Масажиращият ефект също така намалява хиперактивността на нервите в долната част на гърба, като по този начин спада броя на сигналите за болка, които стигат до мозъка.

3 начина за използване на тенис топки за облекчаване на болки в гърба и краката

Облекчете болките в гърба у дома или в офиса с топки за тенис, като следвате тези съвети:

1. Осигурете си две тенис топки за масаж на долната част на гърба

За този „направи си сам“ масаж ще ви трябват няколко тенис топки и малко тиксо.

▪ Поставете 2 тенис топки една до друга и използвайте толкова тиксо, колкото е необходимо, за да закрепите топките. Тъй като няма да може да ги фиксирате сами, помолете някой да ви помогне. Накрая залепените топки трябва да изглеждат като фъстък.

▪ Поставете тенис топките на земята и след това легнете върху тях в легнало положение (легнете с лицето нагоре), като държите коленете свити. Топките за тенис трябва да са успоредни на талията ви и центрирани точно над долната част на гърба. Всяка топка за тенис трябва да бъде разположена така, че да контактува с мускулната тъкан (мускулите erector spinae) от всяка страна на гръбначния стълб (костните издатини, които излизат от гърба ви, наречени спинозни израстъци, трябва да се намират между тенис топките).

▪ Нагласете се, докато се почувствате балансирано и удобно, и след това вдигнете двете ръце с пръсти, насочени към тавана. Дръжте ръцете си възможно най-изправени.

▪ Започвайки с дясната или лявата ръка, бавно я спуснете назад към главата. Докато държите ръката изправена, не се колебайте да огънете врата назад, когато спускате ръката.

▪ Задръжте така за няколко секунди, след което бавно се върнете в изходно положение.

Ще усетите как закрепените топки нежно притискат и масажират възпалените тъкани, докато движите ръцете напред-назад. Повторете същото действие с другата ръка. Стремете се да повторите този масаж 4 пъти за всяка ръка.

2. Натиснете тенис топка върху долната част на гърба, за да облекчите болките

Поставете топката под гърба, седалището или горната част на бедрото, докато лежите на пода, и внимателно се движете, за да намерите възпалени мускулни групи. След като ги откриете, можете да се фокусирате и да натиснете там, но не твърде силно. Уверете се, че не търкаляте топката директно върху гръбначния стълб. Спрете незабавно, ако почувствате остра или внезапна болка.

Може също така да използвате топката, докато седите на стол, и леко да натискате възпалената област, като използвате собственото си тегло.

3. Завъртете топка за тенис под всеки крак за облекчаване на болката в долната част на гърба и краката

Търкаляйте топка за тенис под крака от края на пръстите до петата. Съсредоточете се повече върху прилагането на натиск по вътрешния свод на стъпалата. Натиснете толкова силно, колкото е поносимо, докато търкаляте топката, но избягвайте болката. Правете този масаж за 2 до 4 минути наведнъж.

Използването на топки за тенис под стъпалата незабавно и ефективно разтяга мускулите на бедрото и прасеца и подобрява гъвкавостта на долната част на гърба, облекчавайки болката.

Масажът може да помогне за отпускане и излекуване на тъканите на долната част на гърба, както и за разхлабване на мускулите, преди да тренирате или просто да се разтегнете. Дръжте под ръка 2 тенис топки и ги използвайте у дома или по време на работа, за да не натоварвате мускулите на долната част на гърба и краката. Също така се стремете да се упражнявате или да изпълнявате прости разтягания, за да помогнете за възстановяването и укрепването на мускулите, предотвратявайки повторната поява на болка.

Източник: www.spine-health.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *