Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здрави крака и добро кръвообращение: масаж с точилка

Обикновената кухненска точилка е подходящ инструмент за гимнастика на краката

точилка

С помощта на точилка ще наместите деликатно на правилното място мускулите, нервите и сухожилията, разположени на стъпалата. От статията ще разберете какви са ползите от този достъпен начин за самомасаж у дома, както и ще ви предложим няколко лесни и полезни упражнения за здравето на вашите крака.

Каква точилка ще ви е необходима?

Няма кой знае какви изисквания за точилката, която ще ползвате. Добре ще е да е цилиндрична, с диаметър поне 8 сантиметра. Ще стимулирате венозния отток на долните крайници с какъвто и да е предмет, с близък до този диаметър. Може, разбира се, да си закупите и физиотерапевтична силиконова точилка от спортния магазин, но това съвсем не е задължително. Разликата между материала, от който са направени спортната и кухненската точилка не е от значение, въпреки, че грапавата силиконова повърхност има малко по-добро сцепление с мускулите. Ако спортната точилка има топчета по повърхността, ще можете ефективно да разтриете рефлексните точки на краката. За сметка на това дървото е идеален ролинг за стъпалата.

кухненска точилка

Как работи точилката?

Точилката подобрява кръвообращението и отпуска тялото, като масажира прасците. В резултат на това след време човек започва да усеща краката добре тонизирани. Ще се почувствате по-здрави, ако имате проблеми със ставите и мускулите на краката, както и ще можете да се наслаждавате на радостта от лекото ходене и по-добрата обща мобилност на тялото.

Инвестирайте 10 минути на ден в себе си! Можете да бъдете здрави само ако не сте мързеливи. Точилката е идеална за вас, ако имате следните здравословни проблеми:

Спортен масажен ролер

• Ако страдате от хронична болка в ръцете, краката, раменете или гърба;
• Ако страдате от заболявания, свързани със заседналия начин на живот (затлъстяване, сковани мускули и др.);
• Ако ръцете или краката ви са студени;
• Ако се уморявате лесно и имате мигрена;
• Ако краката ви изтръпват и ако чувствате прасците схванати, когато сте в леглото;
• Ако сте студент, бизнесмен или домакиня и сте подложени на голям стрес;
• Ако страдате от безсъние, запек, менструални проблеми (нередовен цикъл), менопауза;
• Ако чувствате тялото мудно или неудобно, въпреки липсата на заболяване.

Горните симптоми най-често се появяват поради лошо кръвообращение. Ако придобиете добрия навик да отделяте поне 10 минути на ден, може да подобрите своя начин на живот и здраве без да е необходимо да използвате много лекарства.

Предимства на обикновената кухненска точилка:

• Има много ползи, които ще получите, като стимулирате с лек масаж прасците;
• Подобрение на състоянието при болка в гърба, раменете, ръцете и краката;
• Облекчаване на главоболието;
• Добър начин да загреете студените ръце и крака;
• Ако лицето ви се зачервява заради високо кръвно налягане или поради други причини, ще се отървете от неприятната червенина;
• Облекчаване на състоянието при нередовен цикъл, болка, ендометриоза;
• Стабилно кръвно налягане;
• Добър начин да си помогнете при отоци на краката;
• Повече гъвкавост на гърба;
• По-добър метаболизъм;
• Ще ви помогне да отслабнете по здравословен начин.

масаж с точилка

Защо масаж с точилка?

Помислете за това: средностатистическият човек прави осем до десет-дванадесет хиляди стъпки на ден, като постоянно излага краката си на сила, 2-3 пъти по-голяма от тяхното тегло. Как да ги защитим, да ги облекчим и да ги запазим здрави в продължение на много години ? Предложените упражнения с точилка ще ви помогнат винаги да имате здрави и силни крака.

Ето и описание на упражненията с точилка

Първо упражнение: Изходна позиция – седнете удобно на стол с изправен гръб. Превъртате точилката от пръстите на краката към петите, като се опитвате да упражнявате възможно най-голям натиск върху цялата площ на стъпалата.

Второ упражнение: Изходна позиция изправена. Разточвате точилката от пръстите към петата с единия крак, а след това с другия натискате точилката възможно най-силно. Това упражнение е чудесно за релакс на краката, тъй като позволява да се наместят леко всички мускули, нерви и сухожилия, разположени на стъпалото, на правилното място.

Важно е да запомните!

Трябва да обърнете по-голямо внимание на търкалянето на точилката под сводовете на краката. В началото вероятно ще усетите леки бодежи, подобни на хиляди кристалчета, които се забиват в стъпалата, но системните упражнения, в комбинация с масаж, рефлексотерапия и здравословно хранене, в крайна сметка ще ви избавят от този проблем.

След комплекса с точилка се препоръчва да се направят 10 минути енергични упражнения за мускулите, костите, нервите и сухожилията на стъпалата. Комплексът се състои от следното натоварване:

• на външната част на стъпалото;
• от вътрешната страна на стъпалото;
• на петите;
• на пръстите.

Струва си да повторим още веднъж

Има много съвременни масажори, които са проектирани на принципа на точилката. С развитието на дизайна повърхността им беше оборудвана с малки издутини, шипове и топчета. Но обикновената точилка все още остава най-достъпният и практичен инструмент за домашен масаж.

Може да използвате точилката за масаж и на ръцете, гърба и корема. Но, преди всичко ще е добре да наблегнете на стъпалата и краката до коляното. В древен Китай стъпалото се е считало за най-важната част от човешкото тяло, втората по важност след сърцето. Представителите на източната медицина твърдят, че основата на здравето е свободното движение на енергията по специални пътища – меридиани. Масажирайки стъпалата, можете да премахнете застоя и спазмите, които пречат на този поток и да накарате тялото да работи като по часовник.

Упражненията и масажа с точилка са препоръчани от Алексей Маматов

Алексей Маматов

Алексей Маматов е дипломиран невролог, хиропрактик, остеопат, подиатър, специалист по рехабилитационна медицина и фитотерапевт (билкар). Завършил Московската медицинска академия Сеченов през 2002 г. Има опит в управлението на отделението по мануална терапия в болницата на Министерството на отбраната на Руската федерация. Изучава практиките на традиционната медицина в Индия и Източна Азия, където получава уменията на лечител.

Източници: clubmamatov.ru, massage.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *