ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Наистина ли сексът гори повече калории от спорта?

Чудили ли сте се дали сексът изгаря повече калории, отколкото спортуването? Открийте истината зад този популярен мит в тази статия

изгаряне на калории по време на секс
Може ли сексът да помогне в отслабването и поддържането на стройна фигура?

Вярно ли е, че сексът изгаря повече калории от спорта? Всъщност това е въпрос, който си задават повече хора, отколкото предполагате. Като се има предвид постоянното движение, което изисква, не звучи толкова пресилено половият акт да се смята за форма на кардио.

С началото на всяка година милиони хора по света се опитват да влязат във форма и да помогнат на телата си да изгорят допълнителните калории, натрупани по време на празниците. Въпроса е, може ли постигнете този резултат само с правене на секс или физическото натоварване от него е недостатъчно?

Един от популярните митове за отслабването е, че може да изгорите повече калории по време на интензивна сексуална сесия, отколкото при традиционна тренировка. Но до колко е вярно това твърдение?

 

Изгаря ли сексът повече калории от спорта?

 

Замяната на страданието във фитнеса с удоволствието от секса звучи като чудесен начин да влезете във форма. Няколко проучвания обаче показват, че това е само мит. Следователно, без значение колко секс правите, той няма да замени ползите от редовното спортуване.

Всъщност проучване на Университета в Монреал (Канада), водено от професор Антони Карелис, изчислява разхода на енергия по време на секс при здрави млади двойки. Заключението от изследването е, че за половин час секс се изгарят средно 69 калории при жените и 101 при мъжете. От друга стана за половин час бягане се изгарят средно 213 калории при жените и 276 при мъжете.

изгаряне на калории по време на секс
професор Антони Карелис, автор на изследването, източник на изображението: https://www.researchgate.net/

Това показва голяма разлика в количеството калории, които се изгарят при двата вида упражнения. В действителност една обикновена тренировка изгаря около 3 пъти повече калории от енда добра сексуална сесия. Трябва да се отбележи, че половият акт обикновено не продължава повече от 15 минути и тези резултати могат да бъдат по-големи или по-малки в зависимост от интензивността.

Експертите са единодушни, че сексуалната активност може да се счита за форма на упражнение, но определено не трябва и не може да замести редовната физическа активност.

 

Най – добре е да съчетаете и двете

 

Както подчертахме по-горе, сексът не изгаря повече калории от спорта, но все пак може да се счита за упражнение. Също като при тенировките, интензивността и продължителността са от ключово значение.

Партньорът, който е отгоре, винаги ще изгаря повече калории поради усилието, което се изисква за движенията. Така че, ако искате наистина да горите значително количество калории заедно, по време на секс, е нужно и двамата да полагате усилия и да се сменяте често.

Все пак воденето на активен сексуален живот с интензивни и страстни сесии може да помогне значително за премахването на нежеланите килограми, когато се съчетае със спорт. В комбинация с рутинни упражнение и балансирана диета, сексът е чудесен бонус към количеството калории, което изгаряме. Както всички знаем, той е важна част от воденето на здравословен начин на живот, не само заради физическото влияние, което има.

Така че, ако по някаква причина нямате възможност да спортувате няколко дни, не се притеснявайте. Може да помолите партньора си да ви помогне да останете във форма, седейки вкъщи, до следващото ходене във фитнеса.

Източници: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

Изглед на опаковката на продукта VigRix Turbo, Вигрикс турбо
ВИГРИКС ТУРБО – хранителна добавка за повишаване на либидото при мъже и жени, за силна и продължителна ерекция

горене на калории по време на секс

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *