Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

25 % от раковоболните изпадат в депресия

Всеки опериран има нужда от помощта на близките си

Уважаема редакция, претърпях три операции от злокачествено образувание в мозъка. Последната беше през февруари 2011 г. Освен терапията, която ми приложиха в болницата, из­питвам нужда от помощ, която мисля, че никой друг не може да ми даде. Умолявам чрез сайта да споделите опита си и да ме посъветвате.

Ангел Петров – София

НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙТЕ. 25 НА СТО ОТ ХОРАТА, ПРЕ­КАРАЛИ РАК, СТРАДАТ ОТ Т.НАР. КЛИНИЧНА ДЕПРЕСИЯ

Г-н Петров, със си­гурност нашият екип може да ви посъветва според възможностите си. С удоволствие ще публикуваме писмото ви, за да могат наши чита­тели да се отзоват на вашата молба.

Първото, което ще ви отговорим, е да не се отчайвате, защото 25 на сто от хората, пре­карали рак, страдат от т.нар. клинична депресия. И това е нормално.

Освен това има дни, когато човек се чувства зле след операцията – слабост, понижен тонус, повишена ранимост. Вие трябва да приемете и признаете факта, че сте обзети от лека де­пресия. С няколко думи ще споменем симптоми­те – загуба на интерес към живота, чувство за празнота и постоянна тъга, неспокоен сън, загуба на тегло, липса на концентрация на вни­мание, умора. И, не дай си Боже, понякога мисли за самоубийство. Ние сме убедени, че това не касае вас.

Обикновено хората изпитват такава лека депресия, когато прила­гат лечението, което се съпровожда с чувство на умора и загуба на апети­та. Ето това е клинична депресия. Нищо чудно тези симптоми да са страничен ефект от ле­чението.

Няма нищо срамно В това да се почувствате отчаян, неспокоен, са­мотен, тъжен. Това ще отмине, своевременното лечение на клиничната депресия премахва тези симптоми, подобрява ка­чеството на живот и помага за успешното излекуване.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *