Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Физическите упражнения могат да подобрят състоянието при рак

Препоръките за тези, които са прекарали рак, не се различават от пре­поръките за тези, кои­то искат да подобрят здравето си: упражнения, балансирано хранене, под­държане на здравословно тегло, оставете цигари­те ограничете алкохола. Тези прости мерки могат да подобрят качество­то на вашия живот, да изгладят прехода и да ускорят вашето пълно оздравяване. Не мислете, че за вас има някакви категорични забрани за вас през този период.

ВИЕ МОЖЕТЕ:

  • Редовно да изпълня­вате физически упраж­нения. Те повишават чув­ството за благополучие след лечението, а могат да ускорят оздравяването ви, да повлияят на имунна­та система, да намалят симптомите на депресия, да понижат тревогата и умората, да подобрят съня и настроението и, в крайна сметка, да пови­шат самочувствието ви.Наблегнете на ходенето, бъдете по-подвижни. Ако лекарят разреши, бавно увеличавайте натоварва­нето. Няма да усетите как резултатите сами ше дойдат. Всъщност най-до­бре е сами да регулирате своята натовареност. Правете каквото ви е по силите и не се.ядосвайте, че умората или странич­ните ефекти ще ви пре­чат. Изпълняването на упражнения е важно за на­маляване риска от рецидив и от смърт. Съществуват много доказателства за предимството на физиче­ските упражнения за сър­цето и белите дробове, както и за другите органи и системи при хората, прекарали рак.
  • Придържайте се към балансирана диета. Включете в менюто си много плодове и зеленчуци, а също и пълнозърнести продукти. Особено по­лезни за вас са рибата, постното месо, яйцата, орехите, семките и бо­бовите продукти. Това гарантира поемането на много витамини и храни­телни вещества, те са крайно необходими, за да ви направят по-силни. Между другото, внима­вайте с добавянето на витамини и минерали като хранителни добавки към храната си, има мнение, че това понякога вреди, затова се посъветвайте първо с доктора.
  • Поддържайте здра­вословно тегло. В хода на лечението може да изгубите килограми, може и да добавите. Затова споделете с лекаря инфор­мация за вашето тегло, за да можете съвместно да решите как да повлияете на прилошаването, болки­те и другите странични ефекти, възникнали в хода на лечението.
  • Оставете цигари­те. Доказано е, че това ще намали риска от рецидив и развитие на повторно заболяване.В крайна смет­ка, правете това, което е във възможностите ви на този етап.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Физическите упражнения могат да подобрят състоянието при рак

  1. Pingback: Ревматоидния артит – симптомите и как да се предпазиш | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *