Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесна техника: 3 минути за мобилизиране на имунната система!

Имунната система по време на пандемия (а и не само) има нужда от активно и редовно подпомагане. Това ще я мобилизира да работи по-ефективно

имунната система
Лекият масаж на тези 14 точки стимулира ефективната работа на имунната система

За доброто състояние на имунната система са важни няколко фактора.

На първо място е храненето. Когато човек спазва поне няколко елементарни правила на здравословното хранене, стомахът и червата успяват да работят по-добре и здравето им естествено се подобрява. Отдавна е доказано, че състоянието на имунната система е в пряка зависимост от състоянието на храносмилателната система.

Закаляването също е от значение за доброто здраве, както и приема на хранителни добавки, които засилват защитните сили на имунната система.

БОРИНАЛ – мощна комбинация за предпазване от вируси

Оказа се, че техника, която включва набор от активни точки, чийто масаж помага за предотвратяване на настинки, също може да бъде причислена към начините за подобряване работата и силите на имунната система.

Според руската кинезотерапевтка А. Уманская, ежедневния масаж сутрин и вечер може да тренира имунната система. Така тя ще може да извършва качествен биологичен контрол на жизнеността и здравето, тъй като имунитета ще бъде повишен.

Техниката, с която ще се запознаете днес, е китайска и е редовно препоръчвана и практикувана още от времето на най-древните китайски династии. Руската специалистка само дава необходимите разяснения и съвети, които ще улеснят осъществяването на масажа.

Създадете ли си рутина да го правите сутрин и вечер, вероятността от вирусна инфекция намалява. Дори да се разболеете, болестта ще премине в по-лека форма.

Мануално стимулиране и подпомагане работата на имунната система

Главоболие

При главоболие поставете дланта на лявата ръка върху тила, а дланта на дясната върху слънчевия сплит. Затворете очи и останете така в продължение на 10-15 минути.

Ангина и болки в гърлото

При ангина трябва да натиснете дланта на дясната ръка към гърлото и да поставите дланта на лявата на задната част на главата. Правете това няколко дни подред в продължение на 15-20 минути.

Хрема и запушен нос

При хрема дланта на лявата ръка се поставя върху носа и челото, а дланта на дясната – върху слънчевия сплит. След 15 минути хремата ще премине.

имунна система
На илюстрацията виждате системата от активни точки, предложена от A. Уманская, чийто масаж помага за предотвратяване на вирусни инфекции и настинки.

Масажът се извършва с върха на показалеца и средния пръст, с ротационно движение – първо по часовниковата стрелка, след това обратно на часовниковата стрелка, 3-4 секунди във всяка посока. По-добре е да започнете с лека компресия, като постепенно увеличавате интензивността и силата на натиска. Необходимо е да масажирате зоните в областта на шията с деликатно движение на пръстите отгоре надолу.

Ако в някоя област почувствате болка, процедурата трябва да се повтаря на всеки половин час, докато болката изчезне.

Добрата устойчивост на имунната система се поддържа от редовните повторения на тези масажи

Най-добре е да ги правите сутрин и преди лягане. И, разбира се, след всеки случаен контакт с пациенти с остри респираторни инфекции в градския транспорт, на работа или в магазина. Не е задължително да правите и трите масажа наведнъж. Може да ги редувате.

Ако сте здрави, след като се върнете у дома, отделете 3 минути за масаж, за да мобилизирате имунната система.

Но, ако сте болни, първо трябва да бъдете прегледани от лекар. По време на лечението масажът може и трябва да се използва до пълно възстановяване, като се комбинира с назначенията на лекуващия лекар. Но не 2-3 пъти на ден, както при профилактиката, а на всеки 1-2 часа.

Потърсете и масажирайте зоните с показалеца си. Вашето тяло ще ви покаже как да намерите правилното място. Природата е създала прекрасен индикатор – болката. Когато функцията е нарушена, се появява болезнено усещане.

ТОП 6 чайове за укрепване на имунитета

имунна система-чай

Коронавирусна епидемия + период на сезонни настинки и грип налагат укрепване на имунната система с всички средства.

Добрият имунитет е основната бариера, която предпазва тялото от агресивни външни фактори. Укрепването му, както и превантивните мерки, насочени към поддържането му, са от значение за всички хора без изключение.

Приемът на билки, които подсилват имунитета има много ползи. Но, онова което е важно по време на пандемия е приемът на по-голямо количество течности. От една страна това ще разреди кръвта, а от друга са ползите на всяка една билка не само за имунната система, но и за други органи и системи в човешкото тяло.

Чай от шипка

Шипките съдържат достатъчно количество витамин С, който предпазва имунната система от риска да се разболеем от грип и други вирусни инфекции. Освен това плодовете на това растение съдържат 10 пъти повече аскорбинова киселина от касиса и 50 пъти повече от лимоните. Запарката от шипка помага на тялото да запази топлината през студения сезон. Фруктозата, съдържаща се в шипките, става доставчик на ендорфини и спомага за производството на хормона на щастието серотонин. Това е особено важно в период на самоизолация.

За да приготвите запарка от шипка, вземете голяма шепа сушени плодове, изплакнете ги добре, натрошете в хаванче, поставете ги в термос и залейте с вряла вода за една нощ. На следващата сутрин имате прекрасна напитка, която можете да пиете през целия ден.

Чай с джинджифил и мед

Джинджифилът е идеален за хора, които са свикнали да ходят до хладилника за нещо вкусно, докато са у дома, тъй като потиска апетита. Джинджифилът е и мощен антиоксидант, който насърчава процеса на прочистване на червата от токсини и по този начин осигурява имунната защита на организма. Съдържа и много витамин С, който също е важен за повишаване на имунитета. Джинджифилът е отлично антибактериално средство, което почиства организма от паразити. Възстановява работата на панкреаса и черния дроб, стимулира щитовидната жлеза, подобрява паметта, почиства кръвоносните съдове от атеросклеротични плаки и по този начин предотвратява стареенето на организма.

джинджифил чай

Рецептата за чай от джинджифил е лесна. Корен от джинджифил трябва да се настърже на едро ренде, така че да получите 2 супени лъжици. Сложете ги в литров буркан, добавете 1-2 супени лъжици обикновен зелен чай и залейте до ръба с вряла вода. След като изстине се добавят 3 супени лъжици пресен лимонов сок и 1 супена лъжица мед. Час по-късно чаят от джинджифил е готов.

Чай от морски зърнастец

В морския зърнастец има толкова много витамини и хранителни вещества, че само 100 грама от това зрънце съдържат дневната норма, необходима за пълноценен човешки живот. Той е в състояние да повиши радикално имунитета. Освен това е отлично средство за лечение на настинки и кашлица (особено в комбинация с мед) и помага при възстановяването на горните дихателни пътища. Морският зърнастец подобрява чревната подвижност, помага при запек, полезен е за черния дроб, има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система и понижава кръвното налягане. В едно с всичко това, морският зърнастец подобрява радикално състоянието на кожата и косата.

За да приготвите чай от морски зърнастец в количество от 500 мл, ще ви трябват само 100 г морски зърнастец, 2 супени лъжици канела, мед и анасон на вкус. Морският зърнастец трябва да се смачка в хаванче или блендер, добавете анасон на вкус, залейте с вряла вода, оставете за 5-7 минути. След като стане годен за пиене овкусете с мед и канела. Ще получите две порции ободряваща ароматна напитка.

Чай от мащерка

Мащерката успокоява нервната система и помага да се отървете от симптомите на стрес. Допринася за възстановяване на силите по време на обща преумора. Освен това облекчава спазмите и има релаксиращ ефект. Подобрява паметта и повишава имунитета. Мащерката има мощни противовъзпалителни и бактерицидни свойства. Това много помага при заздравяване на рани. Тези свойства на популярната билка се използват и като отхрачващо, потогонно, диуретично и аналгетично средство.

мащерка чай

Приготвянето на чая е елементарно. Супена лъжица суха мащерка се залива в 300 мл. вряла вода и се настоява за около половин час. След това може да подсладите с мед и лимон.

Зелен чай

Зеленият чай е енергийна и витаминна напитка, която дава тласък на енергия и има благоприятен ефект върху имунната система на човека. Може да предотврати появата на хронични заболявания и да подобри благосъстоянието при вече съществуващи такива. Сортовете зелен чай имат антибактериално, антивирусно и противогъбично действие. Ползите от зеления чай за тялото се дължат на съставните му химични съединения. Може би най-ценните от тях са полифенолите, които имат антиоксидантно действие. Зеленият чай съдържа още витамини С, Р и група В, каротеноиди, токофероли, минерали (хром, манган, селен и цинк), каротин, алкалоиди, танини и други вещества, които могат да осигурят положителен ефект на зеления чай върху човешкото тяло.

Особеност при приготвянето на зелен чай е, че не бива да се настоява много, не трябва и да се вари, както и да се слага повече, отколкото е необходимо. Това ще провокира появата на горчив вкус, който не е приятен на всеки.

Чай от лайка

Противовъзпалителните свойства на лайката са известни отдавна. Веществата, съдържащи се в това растение, потискат растежа на бактериите в тялото и по този начин могат да предотвратят различни видове заболявания и да активират имунната система. Освен за гърлото, лайката е истински балсам и за стомаха.

Източници: kineziolog.ru, legend-tea.ru, pro-rasteniya.ru, kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *