ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Има ли възможност да се справя със стеноза на гръбначномозъчния канал?

Моята диагноза е стеноза на гръбначномозъчния канал, Вследствие на което двустранната лумбалгия ми предизвиква силни болки. Как да се избавя от тях?

Ана Тонева – Бургас

Болките в кръста може да се дължат на стеноза, но може и да възникват по друга причина – например заболявания в малкия таз, особено при жените. Такива са хемороиди, запек, възпалителни процеси в яйчни­ците, варикозно разширени вени. Всъщност човек се ражда с такава стеноза, но до определена възраст тя не се проявява, докато не възникнат допълнителните фактори, които предизвикват болката. Понякога стенозата възниква наред с дискова херния, в този случай е нужна сериозна диагностика – компютърна и магнитно-резонансна- томография.

Такава стеноза може да се намали до определено ниво. Необходимо е да следите теглото си, да не позволявате напълняване, особено жените. А също и да приемате препарати за подобряване на венозното кръвообращение – наричат се венотонйци. В някои случаи са полезни водните и физиопроцедурите, как­то и магнитотерапията. Можете да си позволите сауна само в случай че нямате проблеми с кръвното налягане или други противопоказания.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *