ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справите с хора, които изпиват енергията ви

Направете тези 3 стъпки, които ще ви помогнат да се дистанцирате от хора, които изсмукват енергията ви и вашето ценно време


Те са навсякъде около нас: хора, които изсмукват енергията, която е положителна за нас, за да подклаждат безмилостния си глад за негативност, оставяйки ни изцедени, изтощени и нещастни. Без значение как ще ги наречем – енергийни вампири, нещастни или просто негативни хора – те могат да причинят хаос в живота ви, ако нямате ефективни стратегии за справяне с тях.

Енергийните вампири често са хора с разстройство на личността , които са склонни да бъдат:

– Натрапчиви, избухливи и с размити граници;

– Прекалено драматични, правят от мухата слон;

– Прекомерно критични, намиращи грешки в почти всеки и във всичко, което ги заобикаля, освен в тях самите;

– Хронично оплакващи се, рядко намиращи нещо по свой вкус или такива, които не могат да постигнат удовлетворение;

– Заядливи, трудно им е да се съгласят с другите, дори за неща, които изглеждат незначителни или такива, които не са от кой знае какво значение;

– Безмилостно взискателни и упорити, неспособни да приемат не за отговор;

– Крайно отрицателни, винаги виждат чашата наполовина празна;

– Неспособни да поемат отговорност, обвинявайки всички освен себе си за своите действия и проблеми;

Не съществува причина, заради която да им позволявате проблемите им да станат ваши!

Ето три стъпки, които ще ви помогнат да се справите с хора, които ви изтощават:

1. Научете се да разпознавате хората, които изсмукват или разрушават енергията ви

Отрицателната природа на енергийните вампири не винаги е очевидна, особено ако ги срещате за първи път. В началото тяхната странност може да ви заинтригува. Склонността им да клюкарстват или да си измислят разни истории може да ви накара да искате да чуете повече. Драматичният им усет е възможно да ви забавлява или техните истории за лош късмет да ви погълнат.

Скоро обаче започвате да осъзнавате, че нещо не е наред. Не пренебрегвайте тези чувства. Обърнете специално внимание на инстинктите и физическите си реакции след срещите с такива хора.

Ако откриете, че изпитвате мускулно напрежение, загуба на енергия, главоболие, раздразнителност, тъга, объркване или негативност, може би имате енергиен вампир в обкръжението си.

2. Ограничете контактите си

След като идентифицирате такива хора, ограничете времето, което прекарвате с тях. Ако не можете да се отделите напълно, както в случая с членове на семейството или колеги, задайте твърди граници. Например, за тези, които са натрапчиви или прекалено драматизират. Хора, които поглъщат много от времето и енергията ви със своите разкази за непрестанно преследващото ги нещастие или непрекъснатото им театралничене. Има ли такива индивиди около вас трябва да започнете разговорите с нещо от рода на: „Имам само (5,10) минути, преди да (допълнете с някаква реална или измислена дейност)…“ След като това време изтече, учтиво откажете да ги изслушате, извинете се и напуснете стаята.

3. Не ги окуражавайте!

Колкото и да искате или да се надявате, че ще можете да разрешите техните проблеми, няма да го направите. Хронично негативните хора или ще се противопоставят на вашите намеси, или ще се постараят да създадат нови кризи в живота си, които вие да „поправите“.

Хелън Келър

Истината е, че в случаите на хора с личностни разстройства дори най-добрите терапевти изпитват трудности при осъществяването на промяна. Накратко, техните проблеми са извън възможностите ви да ги „поправите“. Най-добрата стратегия е да се защитите, като поставите ясни и твърди граници. Например, при такива, които все са крайно нуждаещи се или несигурни, и постоянно искат вашето напътствие, окажете съпротива и не предлагате решения. Вместо това кажете нещо от рода на: „Уверен съм, че ще можеш и сам/а да намериш правилния отговор“, извинете се и напуснете. Не е нужно да бъдете груби – можете да бъдете твърди по любезен и съпричастен начин.

Във времената, в които живеем, енергията, особено позитивната, е ценна стока

Това не е нещо, което трябва доброволно да отстъпите на онези, които биха злоупотребили с нея, или биха ви я отнели. Вместо това поддържайте положително отношение и се обградете с нормално позитивни хора, които ви карат да се чувствате оптимистични и енергични. Както казва Хелън Келър*: „Обърнете лицето си към слънцето и няма да видите сянката.“

*Хелън Адамс Келър е американски автор, политически активист, и лектор. Тя е първият глух и сляп човек, получил бакалавърска степен в изкуствата.

Източник: www.psychologytoday.com

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *