Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 упражнения от китайската медицина за регулиране работата на далака и стомаха

Описаните в статията упражнения подобряват функцията на далака и стомаха, премахват световъртежа и помагат при шипове на врата

далака
Освен това с тяхна помощ храносмилането се улеснява. Препоръчват се и за профилактика и лечение на стомашно-чревни заболявания, както и за укрепване мускулите на шията и предотвратяване на заболявания и наранявания на шийните прешлени и притока на кръв към главата и мозъка. Упражненията подобряват баланса и премахват умората, световъртежа и други нарушения на централната нервна система.

Китайската народна медицина препоръчва редовното изпълнение на първото упражнение за профилактика и лечение на стомашно-чревни заболявания.

Упражнение за здраве на далака и стомаха

1. Застанете в изправен стоеж. Краката са на ширината на раменете. Стъпалата са успоредни, пръстите са обърнати напред.

2. Двете ръце са естествено спуснати по протежение на тялото.

3. Започнете да вдигате дясната ръка над главата.

Завъртете дясната длан нагоре към тавана на стаята, така както е показано на илюстрацията. Изпънете дясната ръка и я повдигнете над главата, така че дланта да е насочена нагоре, а пръстите да са насочени наляво.

4. Едновременно натиснете надолу с лявата ръка, като дланта е успоредна на земята, а пръстите са обърнати напред.

5. Задръжте тази позиция за няколко секунди и след това сменете позицията на ръцете, като същевременно спуснете дясната ръка (длан надолу и пръстите сочат напред) и повдигнете лявата ръка над главата (длан нагоре и пръстите сочат надясно).

6. Започнете да вдишвате в момента, когато вдигащата се ръка премине нивото на кръста. Издишайте, когато я спуснете до нивото на долната част на гърба, и повдигнете противоположната ръка на същото ниво. След това започнете отново да вдишвате.

7. Погледнете нагоре към вдигнатата ръка. Това ще гарантира максимално разтягане на мускулите и сухожилията на шията, особено ако обърнете главата си към външната част на дланта.

8. В една серия направете осем пъти, като последователно повдигате лявата и дясната ръка. Едната ръка е вдигната нагоре, докато другата се изпъва с натиск надолу.

Енергийното противоположно движение на двете ръце едновременно разтяга и стимулира както мускулите, така и вътрешните органи, особено черния дроб, далака, жлъчния мехур и стомаха.

Обръщане на главата и гледане назад през рамо

Това упражнение помага за укрепване на мускулите около очните кухини и увеличава мобилността на очите. Освен това укрепва мускулите на шията и предотвратява заболявания и наранявания на шийните прешлени. Стимулира притока на кръв към главата и мозъка, подобрява баланса и премахва умората, замаяността и други нарушения на централната нервна система. Препоръчва особено на хора, които страдат от пренапрежение и атеросклероза.

1. Застанете прави.

2. Ръцете са спуснати по протежение на тялото, пръстите и дланите докосват бедрата.

3. Завъртете главата надясно, доколкото е възможно, без да се накланяте настрани. Погледнете назад през рамо. Опитайте се да погледнете още по-нататък.

4. Замръзнете за секунда или две, след което се върнете в изходна позиция.

5. Повторете същото от лявата страна, след което се върнете в изходна позиция.

6. Вдишайте, докато обръщате главата си, за да погледнете през рамо. Издишайте, докато преминавате в изходна позиция.

7. Повторете 8 пъти на всяка страна.

8. За да направите това упражнение по-енергично, завъртете торса заедно с главата. Ето няколко препоръки, които ще ви помогнат да го изпълните правилно:

– Завъртете тялото надясно, като използвате мускулите на долната част на гърба.

– След това завъртете гърба надясно до отказ.

– Завъртете дясното рамо надясно, доколкото е възможно.

– Сега обърнете главата и погледнете през дясното рамо.

– Върнете се в изходна позиция.

– Повторете същото вляво.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *