Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Инфекцията на пикочните пътища при деца се лекува с антибиотици

Инфекция на пикочните пътища е инфекция, която както подсказва името започва в пикочния тракт, състоящ се от бъбреците, пикочния мехур и уретрата. Бактериите, които влизат в пикочните пътища през уретрата и пикочния мехур обикновенно са причината за появата на инфекции на пикочните пътища. Бактериите могат да идват от кожата около гениталната област и ануса. Някои деца са склонни към инфекции на пикочните пътища точно както някои деца са склонни към настинки или инфекции на ухото. Ако потокът от урина е блокиран пикочните пътища може да бъдат заразени. Причината може да бъде камъни в бъбреците или по тесна уретра. По вероятно е с инфекции на пикочните пътища да се заразят момичетата итколкото момчетата, тъй като при тях уретрите са по-къси.

Ето и списък с някои симптоми по които може да познаете, че едно дете страда от инфекция на пикочните пътища:

  • Детето има висока температура.
  • Детето има раздразнение на ктомаха, гадене и повръщане.
  • Един от най-честите симптоми е загуба на апетит.
  • Инфекцията на пикочните пътища прави детето по-малко активно.
  • При инфекция на пикочните пътища се появява болка в корема или таза.
  • Някои деца се оплакват от болка или парене при уриниране.
  • Тези деца, които страдат от инфекция на пикочните пътища ходят до тоалетна по малка нужда по-често от другите деца, които са здрави.
  • Имат различен цвят на урината, която може да е с кръв или да има розов оттенък.

Лечението на инфекциите на пикочните пътища трябва да се предписва от лекар. То обикновенно се извършва с антибиотици. Много важно при това лечение е да се завърши курса на лечение с тях и ако се открият бъбречни аномалии след лечението да може да се лекуват навреме.Ако едно дете е много болно и не може да задържа течности и да приема антибиотици то трябва незабавно да бъде настанено в болнично заведение. Деца с такива заболявания трябва да пият по-голямо количество вода на ден. Децата отрано трябва да бъдат научени да поддържат личната си хигенна за да се избегнат подобни ифекции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *