ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Меркола: 10 начина за прочистване на лимфата

Лимфата е течност, която тече в цялата лимфна система. Тя се състои от различни компоненти и преминава през различни части на тялото

лимфата
Понякога лимфата съдържа протеини, друг път бактерии и мазнини. Независимо от съдържанието на лимфата в даден момент, тя трябва да тече свободно, за да се гарантира, че отпадните продукти не се натрупват в тъканите. Дишането и други мускулни движения спомагат за задвижването на лимфната течност и транспортирането й през много филтрационни точки, известни като лимфни възли. Тези лимфни възли съдържат колонии от бели кръвни клетки (лимфоцити), които идентифицират и помагат за унищожаване на вредни патогени или токсини.

Лимфната система е една от най-пренебрегваните, но значими системи в тялото.

Тази експанзивна система пътува из цялото тяло, за да премахне отпадъците от всяка клетка, като същевременно помага за регулиране на имунната система.

Наличието на добре функционираща лимфна система е от съществено значение за здравето. Лимфата пренася белите кръвни клетки в тялото и също така доставя бактерии и токсини до лимфните възли, където имунната система ги унищожава.

Доктор Джоузеф Меркола

Далакът е най-големият орган в лимфната система и помага за филтриране на кръвта и производство на лимфоцити за борба с инфекцията. Има дори връзка между лимфната система и рака, тъй като тя помага за филтриране на раковите клетки. Cancer Research UK обяснява:

„Тъй като кръвта циркулира в тялото, течността изтича от кръвоносните съдове в телесната тъкан. След това събира отпадъчни продукти, бактерии и увредени клетки. Тя също така улавя всички ракови клетки, ако има такива. След това тази течност се оттича в лимфните съдове. После лимфата преминава през тях към лимфните възли, които филтрират всички бактерии и увредени клетки.

От лимфните жлези лимфата преминава в по-големите комуникиращи лимфни съдове. Така в крайна сметка тя достига много голям лимфен съд в основата на шията, наречен гръден канал, който след това дренира лимфата обратно в кръвния поток.“

Затова е важно да се прилага редовно лимфен масаж. Той най-често се извършва от опитен масажист. Но, преди да прибегнете до услугите му, ще е добре сами да се погрижите и да прочистите лимфата.

Ето 10 начина, които да ви помогнат да създадете лимфен поток за премахване на токсините и нормализиране на лимфната функция

Едно от най-важните неща за здравето е премахването на токсините от тялото. В човешкия организъм има немалко системи, органи и жлези, които са отговорни за елиминирането на токсините. Но много от тях могат да бъдат запушени и да не функционират правилно. Лимфната система е една от най-важните, тъй като помага за премахване на токсините, но не функционира правилно при много хора.

10 начина да почистите лимфната система

Има много причини за неправилно функциониране на лимфната система, като хранителни дефицити, висока консумация на преработени храни и ниска физическа активност.

Ето симптомите, които показват, че трябва да изчистите лимфната система:

• Храносмилателни разстройства;
• Чести главоболия;
• Инфекции на синусите;
• Наднормено тегло;
• Хронична умора;
• Артрит;
• Кожни заболявания.

Това са 10 начина, с помощта на които ще създадете поток в лимфната система, необходим за премахване на токсините и нормализиране функциите на лимфната система.

1. Физическа активност

Първото нещо, от което се нуждае здравата лимфна система, са редовни упражнения. Започнете с нещо леко, като например бързо ходене в рамките на половин час. Плавно увеличавайте нивото на интензивност всеки ден.

Скачането на въже е едно от най-добрите упражнения за лимфната система.

2. Алтернативни лечения

Както вече стана ясно, един от най-лесните начини за детоксикация на лимфната система е лимфодренажен масаж. Той може да увеличи циркулацията на лимфата и да премахне излишните течности, мазнини и токсини от клетките. Друго лечение, което ще помогне за стимулиране на лимфния поток, и за премахване на токсините от тялото, е акупунктурата.

3. Топъл и студен душ

Кръвоносните съдове ще бъдат разширени от гореща вода, докато студената вода ще ги свие. Течностите, които са били в тялото за по-дълъг период от време, ще бъдат изместени от това „изпомпващо“ действие.

Бременни жени и хора със сърдечно-съдови заболявания не трябва да предприемат тази терапия.

4. Сух масаж

Разтривайте кожата с мека четка в продължение на 10 минути. След това можете да се изкъпете. За най-добър ефект комбинирайте сухия масаж с четка с контрастен душ.

5. Пийте повече вода

Препоръчително е да изпивате поне два литра вода на ден. Освен това трябва да пиете и няколко чаши топла вода с лимон.

6. Избягвайте да носите прилепнали дрехи

Носенето на тесни дрехи може да бъде вредно за правилното кръвообращение в лимфната система, тъй като те причиняват блокиране на лимфата, което води до натрупване на токсини.

7. Дишайте дълбоко

В човешкото тяло има 3 пъти повече лимфна течност, отколкото кръв, и няма орган, който да я изпомпва. Можете да направите помпено действие, което изисква дълбоко дишане. Това ще помогне на лимфната система да транспортира токсините в кръвния поток, преди черният дроб да ги изчисти.

8. Яжте храни, които насърчават лимфния поток

Можете да насърчите здравето на лимфата, като ядете сурови храни, които са пълни с хранителни вещества:

• Плодове с ниско съдържание на захар;
• Ленено семе;
• Зеленолистни зеленчуци;
• Авокадо;
• Семена от чия;
• Бадеми;
• Чесън;
• Червена боровинка;
• Сурови орехови ядки.

9. Избягвайте храни, които запушват лимфната система:

• Изкуствени подсладители;
• Преработени млечни продукти;
• Преработени месни продукти;
• Соеви продукти;
• Захар и богати на захар храни;
• Трапезна сол.

10. Пригответе си билкови чайове, които стимулират лимфния поток

Например:

• Астрагал;
• Ехинацея;
• Розмарин и мащерка.

Спазването на тези 10 правила ще подобри цялостното здраве и дори ще даде на организма устойчивост на болестите чрез укрепване на лимфната система.

Източник: www.mercola.com

 

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *