ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Златно масло ще помогне при настинки, артрит и камъни в бъбреците

При много заболявания, сред които артрит, екзема и настинка, ще помогне рецептата, дошла от далечен Тибет

артрит
Куркумата помага при артрит

Златното масло се втрива при артрит, но може да се приема и вътрешно. По този начин то е приложимо при много и различни нарушения на здравето.

Д-р Шакя Гялцен тибетски лекар. Той е възпитаник на Медицинския колеж под патронажа на Далай Лама. Университетът се намира в индийския град Дармасала в подножието на Хималаите.

Д-р Шакя Гялцен

Д-р Шакя практикува в Индия. Често си взима дълги почивки, по време на които пътува и лекува в центрове в Германия, Франция и Швейцария. Преди години е посетил и България. В своята практика тибетският лечител основно използва онова, което е научил в университета, но го комбинира и с аюрведическа медицина. Рецептите, които ще научите от статията, са изпробвани от стотиците пациенти на д-р Шакя. Приготвянето им не е трудно, съставките ги има във всеки здравословен магазин. Нужно е само човек да е търпелив и стриктен в приема на лечебните смески. Поради естествения си състав е необходимо те да се приемат по-дълго време. Особеното е, че действието им е отложено – то остава дълго, след като човек е престанал да ги използва.

Куркумата е най-популярната подправка в Индия, страна, богата на тайни за красота и здраве

Лечебните свойства на куркумата въздействат по магически начин върху кожата и вътрешните органи и системи. Има много начини за използване на куркума, както вътрешни, така и външни.

Днес д-р Шакя дава рецепта за етерично масло от куркума, което всеки може сам да приготви.

Предимства на етеричното масло от куркума

Грижа за кожата

Маслото може да се използва, като се нанася с леки масажни движения върху кожата, което ще помогне за намаляване на акнето, черните точки, белезите и обриви, останали от ухапване, облазване от насекоми или от неизяснена екзема. Куркумата ще направи кожата мека и равномерна.

Редовният масаж премахва всички дефекти и прави тена равен и без видими недостатъци. Можете да добавите няколко капки масло във вашия душ-гел.

Антибактериални свойства

Куркумата има антисептични свойства, а маслото от куркума е естествено лекарство при ухапвания от комари, кожни инфекции и е добро средство за заздравяване на рани.

Противовъзпалителни свойства

Маслото от куркума, поради своите противовъзпалителни свойства, облекчава болките в ставите, мускулните болки, крампите и помага при артрит.

Полезно е и при настинки

Вдишването на масло от куркума чрез добавяне към гореща вода или използване на овлажнител незабавно облекчава запушения нос, убива микробите и помага за по-бързото възстановяване.

Домашно етерично масло от куркума – начин на приготвяне

Необходими съставки:

2 чаши кокосово масло
Корени от куркума

Подготовка:

Настържете или пасирайте предварително обработените корени на куркумата, за да станат на паста. (необходими са ви поне 2 супени лъжици паста). В тенджера (на водна баня) загрейте кокосовото масло на слаб огън. Добавете пастата от куркума, варете 1 минута. Основното е да не загори. Изключете котлона и оставете да се охлади до стайна температура. Изсипете в чиста и суха бутилка, избягвайте контакт с влага. Маслото е готово!

Може да го използвате външно, чрез втриване, или да добавяте няколко (не повече от десетина) капки в топли напитки като мляко или чай.

Рецепти с куркума при камъни в бъбреците, жлъчни мехур и други заболявания

Гнилостните процеси в червата провокират самоотравяне – продуктите на разпада влизат в кръвта и лимфата, транспортират се от тях до различни органи и тъкани.

Проблеми със зъбите, заболявания на дихателната и сърдечно-съдовата система, камъни в бъбреците, черния дроб и пикочния мехур, увеличени лимфни възли, недостатъчното хранене на мозъка, отслабен имунитет – всички тези състояния са причинени от натрупването на токсини и шлаки в организма.

Официалната медицина не е в състояние да се справи със заболявания, причинени от стабилното отравяне на тялото, казва д-р Шакя. Затова то се нуждае от многостепенно почистване. Куркумата ще помогне за това. Тази популярна подправка се справя с натоварването от токсини, които се натрупват в тялото за дълго време. Антиоксидантите в куркумата помагат да се отървете от свободните радикали, които провокират растежа на злокачествени новообразувания.

Рецепта с куркума при проблеми със стомаха, бъбреците и жлъчката

½ чаена лъжичка куркума;
½ чаена лъжичка джинджифил;
1 чаена лъжичка жълт кантарион;
2 чаени лъжички лайка;
1 чаена лъжичка безсмъртниче;
2 чаени лъжички сухи ягодови листа.

Технология на приготвяне

Всичките съставки, без джинджифила и куркумата (корен, не на прах), се смесват заедно. Разделя се получената смес наполовина и се залива с 2 чаши вряща вода. Нека остане под капак и на слаб огън за 10 минути. Слага се рендосания джинджифил и куркума, покрива се с капак и се оставя да престои още 15 минути. Прецежда се и се приема по 1 чаша сутрин и вечер половин час преди хранене.

Рецепта при анемия, за предпазване от онкологични заболявания и за възстановяване след дълго боледуване

1 чаена лъжичка куркума
2 супени лъжици корен от глухарче
3 чаени лъжици листа от коприва.

Технология на приготвяне

Всичко, без куркумата се смила, стрива и разбърква. Върху получената смес се изсипват 2 чаши вряща вода и се настоява за 20 минути. Към сместа добавяте куркума на прах, слагате на водна баня и варите още 10 минути. Настоява се под капак за 15 минути. Филтрирате. Приема се получената отвара по половин чаша четири пъти на ден.

Източник: online-detox.com

холимин ползи
ХОЛИМИН помага при камъни в бъбреците

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *