ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народната медицина помага при задух

–         Мащерка, подбел, меча пита, ружа, черен бъз, сладник, иглика, лопен: смесват се по 20 г стръкове от мащерка и меча пита, листа от подбел, корени на ружа, сладник и иглика и 10 г цвят от лопен. Една супена лъжица от билковата смес се залива с 1 водна чаша вряща вода. Запарката престоява 20 минути, след което се прецежда. Пие се топла, подсладена с мед. Може да се приемат до 4 чаши на ден.

–          Ружа: една супена лъжица ситно нарязани корени от ружа се заливат с половин литър студена вода и се оставят да престоят 1 час. Течността се прецежда и се подслажда  със захар, пчелен мед или небетшекер. Пие се по 1 супена лъжица 5- 6 пъти на ден.

–          Подбел: взема се 2 супени лъжици листа от подбел и се заливат с полови литър вряща вода. След като изстине, запарката се прецежда. Изпива се за 1 ден.

–          Мед, зехтин, гроздова ракия: смесват се 200 г пчелен мед, зехтин и чиста домашна гроздова ракия. От сместа се пие по 1 ракиена чашка 3 пъти на ден.

–          Чесън, мед, лимон: вземат се 1 литър пчелен мед, сокът от 10 лимона и 10 средно големи глави счука чесън. Съставките се разбърква добре и се оставят да престоят 1 седмица в затворен буркан. От сместа се приемат по 4 чаени лъжички веднъж на ден, като се пият бавно. Лекарството се взема около 2 месеца.

–          Мащерка, подбел, меча пита, ружа, черен бъз, сладник, иглика, лопен: смесват се по 20 г стръкове от мащерка и меча пита, листа от подбел, корени от ружа, сладник и иглика и по 10 г цвят от лопен. Една супена лъжица от билковата смес се залива с чаша вряща вода. Запарката престоява 20 минути, след което се прецежда. Пие се топла, подсладена с мед. Може да се приемат 4 чаши на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *