Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкова инфузия за облекчаване на предменструален синдром (РЕЦЕПТА)

При предменструален синдром има лесна за приготвяне инфузия, наречена „лунен чай”, която бързо и ефективно облекчава физическата болка и балансира емоционалното състояние.

предменструален синдром
Тази билкова отвара има бърз и мощен ефект за облекчаване на симптомите на предменструален синдром (ПМС)

Жените използват лечебни билки за подпомагане на плодовитостта, хормоналното здраве и балансиране на менструалния цикъл от хилядолетия. Този „лунен чай” представлява инфузия от хибискус, джинджифил, листа от червена малина, маточина и гинко билоба. Тези подхранващи растителни продукти традиционно се използват за поддържане на здравословен менструален цикъл и подобряване на настроението.

„Лунният чай” е мощна инфузия, която подпомага благосъстоянието на жените по време на менструация. Той е особено ефективен в облекчаването на симптомите на ПМС (предменструален синдром) и насърчава спокойствието и емоционалното равновесие в този период.

 

Билките, нужни за приготвянето на „лунен чай” за облекчаване на предменструален синдром:

 

Инфузията се приготвя от пет растителни продукта: хибискус, гинко билоба, листа от червена малина, маточина и джинджифил. Тези билки съдържат голямо разнообразие от микроелементи, включително витамини, минерали и антиоксиданти.

  • Хибискус – Той е богат на различни полифеноли, които му предават яръко червен цвят. Освен това той съдържа витамин C, който помага на организма да реагира на стреса и облекчава чувството за тревожност и безпокойство
  • Гинко – Освен че подпомага паметта, гинко билобата благоприятства настроението и облекчава физическия дискомфорт, който се наблюдава по време на предменструален синдром.
  • Листа от червена боровинка – Тези листа са ценна билка, която е изключително полезна за женската полова истема. В европейската народна медицина билката се използва за укрепване на матката и при проблеми с менструацията.
  • Маточина – Маточината отпуска нервите и се използва за подобряване на съня и облекчаване на чувството за тревожност и безпокойство.
  • Джинджифил – Той хармонизира тази смес от билки и й предава приятен и леко пикантен вкус. Джинджифилът е мощно противовъзпалително и облекчава болките, свързани периода на предменструален синдром.

 

Приготвяне на „лунен чай” за облекчаване на предменструален синдром (ПМС):

 

„Лунният чай” е билкова настойка, което означава, че съставките киснат по-дълго във водата, отколкото при традиционния чай. Именно за това той има по-силен вкус и по-висока концентрация на полезни хранителни вещества.

Билката настойка е лесна за приготвяне, но има няколко неща, които трябва да имате предвид.

  • Сложете джинджифила в студената вода, която оставете да кипне бавно. Това е нужно, защото джинджифилът е твърдо коренище и отделя полезните си съединения по-бавно.
  • Листните билки се настойват със заврялата джинджифилова вода.
  • За да получите инфузията, трябва да оставите съставките да се настойват за около 4 часа. Ако предпочитате по-лек вкус, тогава може ги настойвате и само за 20 минути, но ще ефектът й ще бъде по-слаб.
  • Може да съхранявате готовата отвара в хладилник до 3 дни, като може да я пиете топла или студена. След 3 дни отварата губи силата си.

 

Рецепта за отвара за облекчаване на неразположение преди цикъл:

 

  • 1/4 чаша изсушен цвят от хибискус
  • 2 с.л. сушени листа от гинко билоба
  • 2 с.л. сушени листа от червена малина
  • 2 с.л. сушена маточина
  • 1 петсантиметрово парче джинджифил (нарязано на едро)
  • 4 чаши студена вода

Сложете хибискуса, гинко билобата, листата от червена малина и маточина в среден по големина термо буркан или термос и го оставете настрана на плота си.

Сложете джинджифила в тенджера със среден размер и го залейте с 1 литър студена вода. Оставете го да заври на средно силен огън, след което веднага изключете котлона. Внимателно изсипете съдържанието на тенджерата в буркана и оставете да втаса за около 4 часа.

Прецедете през сито (цедка) с фина мрежа и изхвърлете останалите билки.  Насладете се на напитката гореща или студена и съхранявайте в хладилник до 3 дни.

Получената отвара е достатъчна за 4 чаши.

Източник: https://nourishedkitchen.com/

ПМС
Хранителната добавка ПМС – срещу симптомите на предменструален синдром

неразположение преди цикъл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *