ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народната медицина помага при кашлица

–          Босилек: вземат се една две чаени лъжички сушен босилек, заливат се с една четвърт литра студена вода и се варят в съд, покрит с капак. Отварата се прецежда и се изпива на няколко пъти за един ден.

–          Смокини: две чаени лъжички нарязани, сушени смокини се сваряват в една чаена чаша прясно мляко. Млякото се прецежда и се изпива на два пъти през деня. Със него може да се прави гаргара на гърлото.

–          Черна ряпа: ряпата се почиства, настъргва се на ренде и се изстисква. На една чаена чаша сок се добавя половин чаена чаша мед. От сместа се вземат по две супени лъжици преди ядене и вечер преди лягане.

–          Ружа: една супена лъжица ситно нарязани корени от лечебна ружа се заливат  с половин литър вода и се оставят да киснат един час, след което се прецеждат. Течността се подслажда с мед или небет шекер и от нея се пие по една супена лъжица 4 или 5 пъти дневно.

–          Бял оман: взема се по една супена лъжица ситно нарязан корен от бял оман и се вари 10 минути в половин литър вода. От прецедената и изстинала отвара се пие по една супена лъжица три или четири пъти дневно.

–          Салеп: използват се грудките на салепа. Една чаена лъжичка от ситно счуканата билка се пуска в една четвърт литра вряща вода и се вари 5 или 10 минути. Запарката се прецежда и се пие гореща. Приема се 3 или 4 пъти на ден по една кафена чашка.

–          Трицветна теменуга: приготвя се запарка, като две чаени лъжички ситно надробени стръкове от трицветна теменуга се заливат с една четвърт литра вряща вода. След като изстине запарката се прецежда и от нея се пие по една супена лъжица 3 или 4 пъти дневно. Дозата може да се увеличи до една кафена чашка 3 пъти дневно.  В по големи дози отварата от теменуга може да предизвика гадене, повръщане и стомашно разстройство.

–          Анасон: една чаена лъжичка счукани плодчета от анасон се заливат с половин литър вряща вода. След един час запарката се прецежда. Пие се по половин чаена чашка преди ядене.

–          Червена детелина: приготвя се отвара от пет грама сушена детелина и половин чаена чаша вода, която се прецежда и се изпива за един ден.

–          Полски мак: вземат се 50 г цветове от полски мак, заливат се с две чаени чаши кипяща вода, в която е разтворена щипка лимонтузу и се оставя да престоят четири часа. След това течността се прецежда и се сварява на сироп със половин килограм захар. Няколко пъти на ден се приема по една супена лъжица сироп, разреден със вода. Не се препоръчва употребата на полския мак при малки деца.

–          Бръшлян: около половин чаена лъжичка ситно нарязани листа от бръшлян се заливат с една четвърт литра студена вода и се оставят да престоят 8 часа. Течността се прецежда и се изпива на няколко пъти за един ден.

–          Волски език: една супена лъжичка ситно нарязани листа от волски език се заливат с една четвърт литра вряща вода. Запарката се прецежда, след като изстине. Разделя се на три части и се пие сутрин обед и вечер.

–          Джинджифил: около половин грам стрит джинджифилов корен се вари в 200 мл вино заедно с четири или пет стафиди и една две нарязани и изсушени смокини. Течността се прецежда и  от нея се приема по една супена лъжица четири или пет пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *