Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо мъжете напускат БЕЗ обяснение

Най-често мъжете си тръгват, без да обясняват причините, заради това че са манипулатори

мъжете
Мъжете си тръгват без обяснение от страх, инфантилност или глупост

Мъжете напускат и поради емоционална студенина, инфантилност и накрая – заради банално малодушие и глупост. Причините могат да бъдат много. Същността е една. Връзките, които завършват по този начин, са били връзки без стабилни взаимоотношения.

Ако партньорът ви внезапно прекрати връзката, без да обясни нищо, или дори да ви уведоми за решението си, това е лошо. Защо? Защото в света на цивилизованите отношения е обичайно да се говори. По време на разговор обсъждаме нашите взаимоотношения, ценности, желания и нужди. И в същото време избягваме много излишни притеснения и проблеми, които възникват именно поради неразбирането и отсъствието на точно този „сърдечен“ разговор.

Заряза ме без обяснение – причини

Склонни сме да оправдаваме поведението на онези, които обичаме. Затова нека разгледаме някои от най-често срещаните сценарии.

Номер 1 сред оправданията е, че вашият човек е „невербален“

Общуването за него е трудно и, затова предпочита „просто да си тръгне“.

Казват, че „истинският мъж“ се счита за „невербален“, или „мълчалив, но силен“. Обсъждането на отношенията, преливането от пусто в празно, е характерно за жените. Защо толкова често мъжете предпочитат да се крият под прикритието на това, че са „невербални“?

Жените също си тръгват тихо, но много по-рядко правят това. Най- често това означава, че наистина ѝ е „писнало от всичко“, и затова просто няма сили да „възроди“ връзката. В повечето случаи „просто си тръгнах“ е извън женските начини да се сложи край. Обикновено жените трябва да поговорят, да обсъждат, да разберат, да тръшнат врата и да се върнат отново, за да сложат край. Такава е женската същност.

В действителност, при такъв удобен „невербализъм“ човек може да скрие цял куп неща: от лошо възпитание до психично разстройство.

Един емоционално студен мъж често не осъзнава колко болка причинява с действията си

Най-вероятно той не е разбрал чувствата и още повече не му пука от краха на вашите взаимоотношения. Може, разбира се, да „наваксате и да говорите“. Но е малко вероятно да видите онази емоционалната реакция, която толкова ви липсва. По-скоро той ще изключи телефона и ще спре да отговаря на вашите обаждания и СМС-и.

Манипулаторът си тръгва, но оставя след себе си надеждата, че може да се върне

Вие сте като риба на кука – изглеждате живи, но висите между живота и емоционалната смърт. Той не ви довършва напълно – партньорът ви има друга цел. След като сте пострадали, трябва да „помислите отново“ и да „осъзнаете“. Какво точно да се осъзнае и за какво да се мисли е въпрос на индивидуални отношения. Но схемата винаги е една и съща – да ви държи в несигурност възможно най-дълго. Той няма да изключи телефона, но предизвикателно ще отхвърли обажданията ви. Може да покаже своето „негодувание“ по много начини, давайки ви надежда да продължите връзката, като същевременно ви причинява емоционален стрес.

Някои жени успяват успешно да потиснат това поведение на партньора си. Те са изоставени и въпреки това могат да продължат напред. За повечето дами резултатът от такива манипулации е плачевен: или не издържат и започват да му се обаждат, да го търсят, питат и убеждават, или се затварят вкъщи плачат, изпадат в апатия и накрая се депресират. По това време манипулаторът стартира някакъв въображаем таймер и когато жената достигне желаното състояние, се връща, повишавайки статуса си във връзката до желаното ниво.

Невъзможно е да се използва такова „напомпване“ във взаимоотношенията през цялото време, но има жени, които издържат на това „влакче на ужасите“ в продължение на години в името на любовта и подновяване на отношенията. Ако все още не сте го разбрали, това не е любов .

Инфантилният мъж си тръгва мълчаливо, просто защото не знае как да постъпи по друг начин

Той няма какво да каже. В най -добрия случай майка му ще го направи вместо него. Такъв мъж, независимо от възрастта, не се е научил да изразява своите страхове и нужди. Той не е в състояние да идентифицира собствените си чувства и емоции, камо ли да вземе предвид и да уважи вашите. В известен смисъл той е като кученце, постоянно разсейвано от пеперуда или гъсеница – самият чар и спонтанност. Но имате ли нужда от такова чудо в зряла връзка?

Страхливецът предпочита да скрие главата си в пясъка и да не реагира на нищо

Но най-вероятно нямате пясък в апартамента си. Следователно, мъжът от този тип бърза да напусне стаята. Причината е тривиална – той е уплашен. Уплашен от отговорността, която се изисква в един съюз. Уплашен от вашия успех или натиск. От очакванията, които изказвате гласно, наричайки ги „мечти за бъдещето“. С други думи, той не е готов за тази връзка – а може би и за връзка като цяло.

Страхливец не е обида. Това е диагноза

На въпроса „защо е такъв“ най -добре може да ви отговори психолог. Ако искате да го „разберете и превъзпитате“ – действайте. Страхливият мъж е по-добър от манипулатора и по-продуктивен от мъжът-дете. Но, можете ли да сте сигурни, че в решаващ момент, вместо да предприеме действия, вашият партньор няма да започне да се оглежда наоколо в търсене на изход?

И накрая, има такъв подвид като „слабо образован човек“

Не е добра идея да използваме думата „простак“, затова изберете синоним сами. Обикновено такива хора (има и такива жени, разбира се) рядко си тръгват без шум. Но ако това се случи, благодарете на вашия ангел-пазител, сменете ключалките или направо адреса, ако е възможно.

Може да има много видове и причини за това мъжът да си тръгне тихо, без обяснения

Същността е една. Във връзките, които завършват по този начин, не е имало здрави отношения, или ако е имало – разболели са се и са умрели. Това не е партньорът, който ще ви донесе щастие и ще ви накара да се почувствате обичани и защитени.

Ако една връзка не ви прави щастливи, не си струва да я поддържате. Самозаблуда и илюзия, страх от самота, страх от бъдещето – всичко това може да пороби съзнанието. Започваме да се вкопчваме в човека, който, както ни се струва, е в състояние да промени живота ни. Всъщност, само ние самите сме способни да го променим. И колкото по-скоро осъзнаем това, толкова повече шансове ще имаме да намерим истинско щастие.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *