Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да използвате правилно вода за уста?

Изплакването с вода за уста все още предизвиква някои спорове и противоречи сред зъболекарите

вода за уста
Някои са сигурни, че вода за уста е добре да се използва постоянно, други смятат, че такова средство трябва да се прилага само от време на време, а трети напълно я отричат. И така, как правилно да използвате водата за уста в ежедневната си хигиена?

Водата за уста не се ползва от вчера. Има известни препратки и описания за такива средства в китайската медицина, когато те са били използвани при възпаление на венците. Тогава са прилагали такива комбинации като зехтин и чиста вода. Първоначално водата за уста е била използвана за подобряване на хигиената и в случаите, в които се е изисквала по-интензивна грижа. Препаратите за изплакване на уста обаче са по-универсални днес.

Какви функции има водата за уста?

Експертите отбелязват, че изплакванията имат няколко функции. Водата за уста подобрява качеството на хигиената и предотвратява развитието на кариес. Тя също така помага да почистите устната кухина от остатъци от храна, да укрепите зъбите и да ги наситите с полезни вещества. Някои води могат да осигурят и лек избелващ ефект. Те също така освежават и дъха.

Видове води за уста

Според зъболекаря Иля Антонов, първо трябва да изберете правилната вода за уста. Има три основни типа, а разделението се основава на следните характеристики:

Иля Антонов

1. Първият вариант е вода за уста, която не съдържа нищо друго освен козметични аромати, които освежават дъха и нормализират киселинността в устната кухина. Тези вода за уста може да се използва през деня след хранене или преди среща, за да се гарантира, че дъхът е свеж.

2. Вторият вид вода за уста е тази, която съдържа малки дози лекарства, главно от билков произход

Тези води са с профилактичен и терапевтичен характер. Те са насочени към предотвратяване или лечение на първичните прояви на някои дентални проблеми. Например, има води за уста, които облекчават чувствителността на зъбите, или такива, които облекчават леко кървене на венците. Трябва да е ясно – такива прояви са сигнал, че вече има промени в устната кухина и е необходимо да се консултирате със зъболекар, а не да се надявате, че ще се излекувате с изплакване на устата. Премахвайки симптомите с нейна помощ, давате възможност на проблема да се развива допълнително. По правило това води до факта, че хората се обръщат към лекар, когато вече е необходимо да се вземат по-радикални мерки. Ето защо е по-добре да използвате такива води за уста след консултация със специалист. Те се използват няколко пъти на ден, но не повече от 3 пъти.

3. Третият вид води за изплакване на устата е с лекарства или активни химични микроелементи. Лечебните води могат да се използват само по съвет и предписание на зъболекар. Освен това той задължително трябва да предпише както броя изплаквания на ден, така и курса на употреба на водата. Такива води се предписват при различни видове възпаления за лечение на заболявания на устната кухина (в комбинация с таблетки, разтвори, капки и т.н.) и професионални манипулации в устната кухина, или след операция за лечение и профилактика на инфекция. Изплакванията с активни химични микроелементи са насочени към възстановяване на увредения емайл или към премахване на плака на труднодостъпни места при носене на брекети. Такива изплаквания трябва да се използват стриктно според инструкциите и след лекарско предписание. Не се допуска самолечение. Всички корекции на курса също трябва да бъдат направени след консултация със специалист.

Какви са противопоказанията за използване на вода за уста?

Тъй водата за уста е все пак лекарство, включително тези с билкови компоненти, си струва да се вземат предвид потенциалните противопоказания. Следните елементи могат да бъдат включени в броя на забраните (има малко от тях, но те са):

1. Наличието на алергия към компонентите на продукта – често към водите за уста се добавят билкови екстракти, към които може да се развие нежелана реакция. Също така, неочаквана реакция може да бъде резултат от излагане на други компоненти на лекарството.

2. Детска възраст – това е важно за продукти, съдържащи алкохол в състава. Ако наистина искате да използвате подобна опция за деца, трябва да се консултирате с вашия зъболекар относно избора на вода специално за деца, а не да използвате една за цялото семейство.

Затова си струва внимателно да проучите етикета на продукта, за да няма изненади. В края на краищата някои от тях могат да станат критични, например, при наличие на алергии. И, разбира се, препоръките за дозиране и продължителност на курса на използване трябва да се спазват стриктно, за да се предотврати предозиране и потенциални усложнения.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *