Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фурункулите причиняват подутини на кожата

При повишено изпотяване фурункулите могат да се появят и в областта под мишниците. Понякога това образу­вание изглежда като плътно подуване, над което кожата червенее, друг път човекът изпитва болка, ако повдигне ръката си. Това е хидраденит. Няма ни­какъв смисъл да лекувате това „нещо“ с листа от алое или превръзка с лечебни мехлеми. Най-добре идете на преглед при хирург.

За да се предпазите: Натривайте със салицилов спирт или специални лосиони кожата на мястото, където често се появяват фурункули. В никакъв случай не бива да закачате и още по-малко – да продупчвате фурункула. Най-добре се доверете на дерматолог: той ще ви предпише мехлем и лосион, които ще намалят тези неприятни прояви.

Ако страдате от обилно изпотява­не, поддържайте тялото си чисто: об­ливайте се по два пъти на ден под душа със сапун или гел, за да се прочисти тялото от потта и кожните секрети. Всекидневно сменяйте и бельото си – желателно е то да е памучно.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *