Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да познаем склеродермията?

Какво е склеродермия?
Склеродермията (от гръцките думи за „твърд“ и „кожа“) се развива в съединителната тъкан на  кожата, мускулите и органите. Тя обикновено започва, преди навършване на 50 и жени са по-често засегнати от мъжете.

Симптомите на склеродермия
Има много форми на склеродермия, но двете основни са:
• Локализирана склеродермия (известен също като morphea), която засяга само кожата;
• Системна склероза, което се отразява и на вътрешните органи;

Първоначално, кожата става подпухнала, което прави дори най-простите задачи много трудни. По-късно, удебеляването на кожата прави ставите стегнати и неудобни. Редовно овлажняване и движението на пръстите може да помогне за запазване на кожата в добро състояние и раздвиженост на ставите.

Малки депа на калций може да се появят под кожата, могат да се появят малки червени петна и кожата също може да сърби.

Проблеми с преглъщането се появява относително често, защото мускулите в хранопровода са увеличени и сковани. Отлагане на киселини също се случва, причинявайки възпаление на хранопровода, което прави преглъщането много болезнено.

Когато са засегнати други части на червата, резултата често е диария, подуване на корема или запек. Изпускане от движенията на червата може също да бъде проблем. Достъпни са помощ и лечение за преодоляване на тези проблеми.

Лош притока на кръв през белите дробове и възпаление може да означава, че те не функционират с пълния си капацитет. В допълнение към отчитането на каквито и да е било проблеми с дишането, пациентите трябва да правят редовни изследвания на капацитета на белите дробове, за да се определи дали е необходимо лечението, за да се помогне на  дишането.

По същия начин, сърцето може да бъде поставено под натиск заради лош притока на кръв и фиброза. Редовни изследвания на сърцето се извършват за да се определи дали сърцето е под прекалено много напрежение. Ако това е така, може да се прилага лечение.

Пациентите със склеродермия, също са изложени на риск от развитие на високо кръвно налягане, така че е важно това да се проверява редовно. Те също трябва да бъдат насърчавани да ядат здравословна храни, да не пушат и да се упражняват в рамките на своите възможности, за да запазят кръвното си налягане под контрол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *