ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Облекчаване на главоболието БЕЗ хапчета

Главоболието, което възниква заради стрес може да ни удари, когато не сме в състояние да излеем чувствата на тревожност или гняв

главоболието
Главоболието може да бъде облекчено и без хапчета

Но, същото това главоболие е в състояние да ни атакува, когато просто сме в очакване на неприятно събитие.

То може да отсъства ясно в период на истинско безпокойство или стрес, но да атакува по-късно, когато повярваме, че всичките ни неприятности са зад нас. Това, което се случва в този случай е: по време на стрес мускулите натрупват напрежение и след това го задържат, причинявайки болка. Можете да почувствате тази болка дори и от сутринта, току що събуждайки се.

Притискащото главоболие може да продължи няколко часа, няколко дни или, в определени случаи, няколко години.

Напрежението може постепенно да се натрупва в мускулите, поради неудобното положение, в което седим, стоим, разтягаме врата си и други подобни. Във всеки случай, моментът идва доста бързо, когато продължителното свиване на мускулите, и съответно притискането на кръвоносните съдове, реагира с тъпа, постоянна болка.

Макар притискащото главоболие да не е изобретение на ХХI век, то определено се е превърнало в един от явните признаци на съвременния живот.

Рекламите няма да ви кажат това, но има начини да облекчите напрежението, причинено от главоболието, без да взимате хапчета. И всички те водят до отпускане на тези много стегнати мускули.

Един чудесен начин е да се потопите в топла вана чак до брадичката. Или да вземете топъл душ. Топлината кара кръвта да тече през вените и отпуска мускулните контракции. Добрият масаж на лицето и шията също може да направи чудеса – както и прогресивната сесия за релаксация, насочена към мускулите на раменете, врата и главата.

Друг начин да стигнете до главата е през краката

Според рефлексотерапията, на краката има точки, които съответстват на други специфични части на тялото. Масажирайки основата на палеца на крака и под всички пръсти, вие освобождавате напрежението във врата, което често се свързва с главоболие. Освен това, като масажирате точката под средния пръст, вие премахвате болката в тила. Авторите на „Холистично облекчаване на главоболието за жени“ – което между другото не е само за жени – също така предлагат „натискане на точките между всичките ви пръсти, докато не идентифицирате болезнени или чувствителни зони, и след това ги масажирайте, докато чувствителността и болката изчезне“.

Мигренозно главоболие

Общоприето е, че всеки тип мигренозно главоболие се причинява от стесняване на кръвоносните съдове в главата по време на фазата преди болката и подуването (разширяване) на тези съдове по време на фазата на болката. Резултатът е силна болка, водеща до подкопаване на здравето. Вазоконстрикцията и дилатацията са свързани с промяна в нивата на някои химикали в организма – серотонин и простагландини, които засягат кръвоносните съдове.

Както и при притискащото главоболие, мигрената е по-вероятно да атакува, когато сте уморени или сте под стрес. И подобно на по-малко насилствения си брат, мигрената може да изчака до петък вечер или събота сутрин, когато сте готови да се отпуснете, и точно тогава да атакува.

Има начин да се отървете и от двата типа главоболие: помислете за топлината. Изследователи от Тексаския университет обучиха петима страдащи от мигрена умишлено да повишават температурата на кожата си – техника за справяне с мигрена – като мислено произнасят думата „топлина“. След като усвоят техниката, двама пациенти се научиха как да спрат атаката на главоболие в самото начало, а останалите трима казаха, че атаките са станали по-кратки, по-малко болезнени или по-редки.

Затопляне: техника за справяне с главоболието, възникнало не само поради мигрена

За да изпробвате тази техника и върху себе си, седнете или легнете, затворете очи и успокойте ума си. А сега си представете летен ден на плажа. Океанският бриз охлажда лицето ви, а ръцете ви стават все по-топли и по-топли под горещото слънце. Ръцете ви са наситени със слънчева светлина. Те са горещи на допир. Минават минути, вие сте още по-затоплени и се унасяте в приятен топъл сън. Когато отворите очи, ръцете ви все още са много топли… и няма болка. Психичното „вливане на топлина“ в ръцете пренасочва притока на кръв към крайниците, като отнема кръвта от главата.

Самохипноза при мигрена и главоболие

Същият принцип на затопляне на крайниците за предотвратяване на мигрена се използва заедно със самохипноза. Докато е в хипнотичен транс, човек получава усещането за „топли ръце“. Това е много ефективно средство за лечение на мигренозно главоболие, казва Катрин А. Хайнс, клиничен психолог от Пенсилвания. Причината страдащите от мигрена да реагират толкова добре на самохипноза, казва тя, е, че „мигрената често е стресово разстройство. А стресовите разстройства реагират благоприятно на състояние на транс „.

главоболие-мигрена
Масаж за облекчаване на мигрената

Натиск за облекчаване на болката

Последно предложение: всички главоболия от напрежение, мигрена или инфекции на синусите могат да бъдат облекчени с акупресура.

Опитът показва, че най-ефективната точка за облекчаване на главоболието се намира в центъра на веждата (всички точки на акупунктура / акупресура са разположени по двойки, в огледален образ от двете страни на тялото). Ако прекарате пръста си по челото, ще откриете вдлъбнатина под повърхността, сякаш две кости се съединяват под кожата. Тук супраорбиталният нерв е най-близо до повърхността. Тази точка е в центъра на вашата вежда, точно над зеницата.

Използвайте палците си, за да натиснете тези точки. Ако седите, поставете кокалчетата на пръстите си върху двете точки на веждите и бавно ги въртете напред-назад, увеличавайки натиска, докато почувствате болка. Ако натискът с кокалчетата на пръстите не причинява достатъчно болка, тогава най-вероятно натискате на грешното място. Тези точки, близо до нерва, трябва да бъдат много чувствителни, когато натискате с достатъчна сила.

Друг съвет: За най-добри резултати натиснете с кокалчетата едновременно и от двете страни за 15 до 30 секунди. Хауърд Кърланд, доктор по медицина, автор на „Бързо облекчаване на главоболието без хапчета“, казва, че този момент е особено полезен за облекчаване на болката в синусите. Установено е, че той може да облекчи други видове главоболие по същия начин.

Източник: ayzdorov.ru

наномагнитна шапка
Наномагнитна шапка: За добър сън, паник атаки, главоболие, след мозъчни инциденти

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *