Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Масло от тамян: лекува мозъка, стомаха и помага при рак

Масло от тамян за мазане, вътрешен прием на етерично масло от тамян, при лечение на рак и възпалителни заболявания

масло от тамян
Масло от тамян – дошло от древността, за да лекува и днес

Етерично масло от тамян, наречено още и Крал на маслата. Заради ползите, които има неговото приложение, то се препоръчва както от древните китайски лечители, така и от съвременната официална медицина. С него се лекуват хронични болести на стомаха, онкологични заболявания, белодробни и кожни неразположения.

Според Уикипедия, лимбичната система е функционална система изградена от няколко структури на главния мозък. Тя е отговорна за дишането, сърдечната честота, кръвното налягане, хормоналния баланс и паметта. Можем да повлияем на лимбичната система чрез обонянието, вдишвайки аромата на някои етерични масла. Когато молекулите на маслото проникват през носния проход до рецептори, свързани с лимбичната система на мозъка, нашето физическо, емоционално и психологическо състояние се променя. Можем да използваме този мощен инструмент за укрепване на здравето.

Използването на етерични масла в борбата срещу различни разстройства и заболявания е най-безопасният начин за възстановяване на здравето. Тяхната употреба практически не дава странични ефекти. Вдишването на някои етерични масла може да помогне за подобряване на мозъчната функция и дори да обърне последиците от мозъчното увреждане. Нека разберем как точно помага маслото от тамян.

Етерично масло от тамян ползи за мозъка и като средство за подобряване на мозъчната дейност

За производството на лечебното масло се използва кората на дървото Босвелия. Тамянът се извлича чрез внимателно набраздяване с нож. Този процес се нарича „вадене на сок“ и позволява на смолата да потече, за да се втвърди, подобно на боровата смола. Най-общо казано, слънцето „изпича“ сока на тамяновото дърво.

Маслото от тамян има редица лечебни свойства:

⁕ намалява жизнеспособността на анормалните клетки, включително раковите;
⁕ предотвратява смъртта на мозъчните клетки;
⁕ благодарение на противовъзпалителния ефект, то помага за подобряване на състоянието при автоимунни заболявания, включително бронхиална астма, улцерозен колит, ревматоиден артрит, болест на Крон;
⁕ намалява мозъчния оток при пациенти с онкологични заболявания, претърпели химиотерапия;
⁕ помага да се отървете от последиците от атеросклерозата и да премахнете хроничното възпаление.

През 2015 г. бяха проведени изследвания за въздействието на етеричното масло от тамян върху мозъка. Има публикувани данни за положителната динамика на лечението на пациенти с увредена мозъчна функция след инсулт при вдишване на това лечебно масло.

Дифузията на масло с помощта на дифузор със студен въздух позволява:

⁕ подобряване на умствената яснота, концентрация на вниманието;
⁕ активира производството на ендорфини;
⁕ нормализира храносмилателната система;
облекчаване на мускулното и емоционално напрежение;
⁕ намалява броя на бактериите и гъбичките;
⁕ подобрява хормоналния баланс;
⁕ премахва главоболието.

масло от тамян
Етерично масло от тамян помага при различни видове рак

Смес от няколко етерични масла, включително масло от тамян, се използва за лечение на разстройство с хиперактивност и дефицит на вниманието при деца на възраст 6-12 години. Децата вдишваха аромата на лечебните масла в продължение на 30 дни, което подобри поведенческите им модели и мозъчната им функция. В този случай, освен масло от тамян, бяха използвани:

⁕ ментово етерично масло;
⁕ етерично масло от сладък портокал;.
⁕ етерично масло от хибридна мента;
⁕ етерично масло от розмарин;
⁕ лимонено етерично масло.

Проучване, направено от китайски лекари, разкрива, че тамянът и смирната могат да помогнат при лечението на рак. По-конкретно, босвеловата киселина може да предотврати разпространението на раковите клетки.

Конкретно, маслото от тамян може да помогне при:

⁕ Рак на гърдата;
⁕ Рак на простата;
⁕ Рак на панкреаса;
⁕ Рак на кожата;
⁕ Рак на дебелото черво.

Освен за подобряване здравето на мозъка, както и за предотвратяване на редица онкологични заболявания, маслото от тамян се използва и при ревматизъм и астма. В първия случай се втрива, във втория се вдишва.

Жабуренето с масло от тамян се препоръчва за подобряване на оралното здраве. Босвеловите киселини, произхождащи от тамяна, имат добри антибактериални свойства, които помагат за предотвратяване и лечение на свързаните с устата инфекции. Те включват лош дъх , зъбобол и кариес.

Споменатите по-горе противовъзпалителни свойства на тамяна също така помагат за намаляване симптомите на заболявания на стомаха, включително болест на Крон и улцерозен колит.

При покупка, обърнете внимание на качеството на етеричното масло

Нивото на терапевтична стойност зависи от качеството на химичните компоненти, което се влияе от много фактори:

⁕ състояние на почвата;
⁕ използвани торове;
⁕ процес на дестилация;
⁕ климатични условия.

Използването на 100% органични масла има благоприятен ефект върху състоянието на тялото и психологическото състояние.

Източник: www.webmd.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Масло от тамян: лекува мозъка, стомаха и помага при рак

  1. Таня Тангарджиева каза:

    Здравейте, бихте ли ми отговорили дали има състояния или някакви заболявания, при които не трябва да се приема тамян вътрешно?
    Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *