ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Имунотерапия при ракови заболявания – какво представлява и какво трябва да знаете?

Имунотерапия е термин обхващащ група лечения на онкологични заболявания, които се възползват от различни механизми на имунната система, за да се борят с раковите клетки.

имунотерапия на рак
Изследванията в елиминирането на ракови клетки чрез имунотерапия дават резултати и надежда за скорошно откриване на лек за болестта.

Правилното функциониране на имунната система е един от най-важните фактори в борбата с онкологичните заболявания. Тази защитна система може да открива раковите клетки и да ги унищожава.

На първо място е нужно да запомним, че ракът възниква при промяна на поведението и структурата на клетки, които изграждат тъкани и органи. След като тези промени в клетките настъпят, тялото може да ги намери и да инциира цял набор от защитни процеси.

Проблемът с рака обаче започва, когато раковите клетки намерят начин да заобиколят естествената защита на организма. Така те успяват продължат растежа и размножаването си.

За щастие през последните години има значителен напредък в лечението на онкологични заболявания посредством имунната система.

 

Какво е имунотерапия и как подтиква организма да се бори с коварното заболяване?

 

Имунотерапията е терапевтичен метод, който има за цел да насочи действието на имунната система срещу раковите клетки. По същество тя работи посредством два основни механизма:

  • Стимулира имунитета да действа по-прецизно и агресивно срещу появилите се ракови образувания.
  • Използват се вещества, които имат молекули, наподобяващи тези на имунната система, които й помагат да се възстанови и да подобри функцията си.

Учените разработват няколко вида лечение посредством имунотерапия. Това, което е общо между тях е, че всички те се възползват от различни свойства на имунната защита за унищожаване на раковите клетки.

 

Ето какви методи за превенция и лечение, действащи постедством имунна система, се използват или се разработват в момента:

 

  1. Противоракови ваксини

Най-просто казано, ваксините представляват вещества, които се вкарват в организма. Те обикновено инициират отговор на имунната система срещу определени заболявания и изграждат защитна реакция срещу тях.

Свикнали сме да мислим, че ваксините се слагат на здрави хора, за да се предотврати инфекция. Някои от разработваните ваксини обаче могат да помогнат не само за предотвратяване, но и за лечение на вече появило се раково заболяване.

За съжаление все още няма доказано действаща противоракова ваксина, но учени от цял свят работят усилено за създаването и усъвръшенстването на такава.

 

  1. Онколитични вируси

Това е нова форма на лечение, която използва генеточно модифицирани вируси за заразване и убиване на раковите клетки.

 

  1. Инхибитори на блокиране на имунна контролна точка

Ракът има генетични мутации, които позволяват на тялото да го разпознае като чуждо образувание. Това от своя страна му помага да го атакува. Но в много случаи заболяването блокира отговора на имунната система.

Инхибиторите на блокиране на имунната контролна точка действат чрез пренастройване на имунния отговор срещу злокачествените образувания. Казано на по-прост език те позволяват на организма да открие и да елиминира заболяването.

 

  1. Т-клетъчна терапия с химерен атигенен рецептор

Този метод се базира на излагане на Т-клетките на раково болния на генетично модифициран вирус, които имитира злокачествено заболяване. Като по този начин научва Т-клетъчният имутет да открива и да унищожава проблемните клетки.

 

  1. Моноколонални антитела

Терапията с антитела също е сравнително новооткрит начин за борба с онкологичните заболявания. Тези антитела представляват синтетични протеини. Те подражават на тези, които имунната система използва и насочват действието й към заболелите клетки.

 

Странични ефекти от имунотерапия при ракови заболявания:

 

Всяко лечение носи със себе си странични ефекти. В случая на терапиите използващи имунния отговор, страничните ефекти се дължат на това, че изкуствено стимулираната защитана реакция понякога атакува здрави органи и клетки.

Най-честите странични ефекти включват:

  • Възпаление
  • Зачервяване
  • Кожни обриви
  • Температура
  • Втрисане
  • Слабост
  • Замайване
  • Промени в кръвното налягане
  • Гадене и повръщане
  • Диария

 

Заключение:

Имунотерапията е иновативна стратегия за борба с рака, която използва способността на човешкото тяло да открива и атакува ракови клетки. Съществуват различни методи за подтикване на организма към елиминиране на болните кетки, като всички те насърчават възствановяване и подобряване на вродената защита на тялото.

Източник: https://steptohealth.com/

Изглед на опаковката на продукта B17 Комплекс
B17 КОМПЛЕКС + РЕШЙШИ, КЛАДНИЦА И ОБЛЕПХА – влияе благоприятно върху състоянието на пациенти болни от рак

лечение на ракови заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *