Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зелена светлина за мъжкото здраве: лазерно отстраняване на аденом на простатата в Хил Клиник

Единственият в България Зелен лазер отстранява аденом на простатата безкръвно, без болка и без усложнения

аденом на простата
Високите стандарти и модерната техника в Хил Клиник подобряват мъжкото здраве

Зеленият лазер в Хил Клиник прави възможно премахването на аденом с всякакъв размер, без значение възрастта на пациента, с най-нисък риск от следоперативни усложнения и последвало бързо възстановяване – буквално за ден.

Освен със зелен лазер, в клиниката разполагат и с Тулиум лазер

Голяма част от случаите, които пристигаъ за консултация и лечение, са подходящи за операция с Тулиум лазер. Немското качество на иновативния уред гарантира бързина и ефективност. Тулиум лазер в Хил клиник е второ поколение техника, с фокусирана енергия, произведен по съвременна технологична версия и съобразен със световните стандарти.

Лазерното отстраняване на простатата има малко противопоказания и се понася леко от пациента. Зеленият лазер е ефективен във всички случаи, включително и при голям като обем аденом на простатата – повече от 200 cm3.

След лазерна операция еректилната функция се възстановява в рамките на един месец.Както Зеленият, така и Тулиум лазера, използвани при лазерна енуклеация на простатата, са сходни по функционални резултати. Страничните ефекти са редки и два до три дни след безкръвната интервенция пациентът се връща към нормалния си живот.

Зеленият лазер обаче има някои предимства. Благодарение на по-плътния лъч енергия, изрязването на тъканите е по-меко, което помага на хемостазата – спиране на кървенето и последващо подобряване и заздравяване на тъканите.

Лазерът премахва аденома, без да уврежда околните тъкани, простатата остава непокътната и здрава. В същото време лазерният лъч нежно каутеризира кръвоносните съдове, което помага да се ускори заздравяването.

Отстранената аденоматозна тъкан се проверява за наличие на ракови клетки

Морфологичното изследване отнема до десетина дни. Според статистиката ракът на простатата се открива при 3-5% от оперираните пациенти. Тази статистика прави профилактиката на простата не просто важна, а направо задължителна.

Освен това, в клиниката може да се измери следоперативно дебита на урината, както и да се изследва състоянието на пикочния мехур с помощта на ултразвуково сканиране – нищо не трябва да пречи на естествения поток на урината.

Предимства на лазерното отстраняване на аденом на простатата:

– Ефективен за всеки обем на простатата.
– Нисък риск от усложнения и травматичност. Няма прекомерно кървене, което е важно за всички пациенти, особено тези с нарушения на съсирването.
– Бързо възстановяване на уринирането. Периодът на катетеризация (инсталиране на дренаж на урина) е по-кратък, отколкото при трансуретрална резекция (3-5 дни) или отворена аденомектомия (7-9 дни).
– Запазване на еректилната функция. Някои проучвания показват, че еректилната функция дори леко се подобрява след лазерна енуклеация.

Показания за хирургично лечение на аденом на простатата (ДПХ):

• Както противопоказанията, така и показанията за хирургично лечение на аденом на простатата се определят от уролог.

• Тежки нарушения на уринирането (слабо налягане на потока урина, чувство на непълно изпразване на пикочния мехур, периодично изтичане на урина, често уриниране през нощта, трудно освобождаване на урината).

• Неефективност на лекарствената терапия.

• Усложнения при аденом на простатата (разширяване на бъбречната кухина при съществуваща бъбречна недостатъчност; камъни в пикочния мехур).

• Появява се периодично примес на кръв в урината.

• Голямо количество урина след уриниране (остатъчна урина) при ултразвук на пикочния мехур.

• Повтарящо се задържане на урина (невъзможност за самостоятелно уриниране).

Преди операцията се прави консултация с уролог.

Целта на консултацията е да се събере подробна информация за здравословното състояние на пациента, да се избере оптимален метод на лечение, да се оценят индикациите и противопоказанията и да се дадат отговори на всякакви въпроси относно предстоящата интервенция.

Обадете се в Хил Клиник, за да запазите час на телефон 02/439 31 31.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *