Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебен чай 3 в 1: отслабнете, излекувайте черния дроб и стабилизирайте нервите

Рецептата за чая, който подобрява не само работата и здравето на черния дроб, е лесна за изпълнение

черния дроб
Цикорията действа благотворно на черния дроб и стомашно-чревния тракт

Освен това е ефективна и при други заболявания. Повече за нейния състав и действие ще научите от новата ни статия.

Как може да си помогнете при множество здравословни проблеми с чай, който освен полезен е и вкусен? Напитката с мед, цикория и канела действително ще направи това. Рецептата на руския лечител Дмитрий Обгал ще ви даде възможност да отслабнете, да нормализирате съня и да подобрите функциите на черния дроб и панкреаса. Ето как да приготвите този изключително вкусен и полезен тоник.

Дмитрий Обгал

С помощта на достъпните съставки ще можете да приготвите лечебен състав, който ще направи възможно решаването на редица здравословни проблеми. Ще ви трябва цикория, канела и мед. По-долу ще откриете рецептата за приготвяне на лечебната смес.

Целебен чай за отслабване, лечение на черния дроб и нервите

Неговата редовна употреба е лесен и ефективен метод за лечение на:

  • безсъние;
    чернодробни проблеми;
    проблеми с панкреаса;
    намалява възпалението;
    подобрява състоянието на чревната микрофлора;
    плюс загуба на тегло (заради диуретичните свойства на напитката).
Витамин В комплекс
ВИТАМИН В КОМПЛЕКС за здрави нерви!

Рецепта

Необходими съставки:

– нарязана свеж корен от цикория – 1 чаена лъжичка;
– цейлонска канела – 1 чаена лъжичка, ако имате друга канела – половин чаена лъжичка (може да се използва и канела на пръчици);
– вода – 0,5 литра;
– натурален мед – 2 чаени лъжички.

Цикорията (корен, бил той сушен или пресен) се добавя към водата и се прави на чай. Ако коренът на цикорията е пресен, се вари малко повече. Ако е сушен – приготвя се като обикновен чай.

Варете сместа (с пресен корен) 10 минути. Докато кипи, свалете от огъня и добавете канелата. Оставете да се охлади и минете през цедка. Добавете мед.

Пие се по 100 грама от напитката наведнъж, половин час преди хранене.

Тази смес ще подобри функцията на черния дроб

Може да се използва при такива заболявания като омазняване на черния дроб, възстановяване след прекаран хепатит, отстранен жлъчен мехур или свръх производство на жлъчка.

Освен това ще помогне ефективно да се намали теглото

Това оказва благотворно влияние както при стеатоза на черния дроб, така и подпомага за подобряване на състоянието при диабет, особено от втория тип.

Добре е да се знае, че така приготвеният чай намалява възпалението

Цикорията има високо съдържание на полифеноли, заради които нейният корен има силен антибактериален ефект, който помага и за редуциране на възпалението. Затова е препоръчително да се използва тази напитка от хора, които страдат от остеоартрит, ревматоиден артрит и др.

Може да се използва и като средство, което нормализира чревната флора. В корена на цикорията има високи дози инулин, който действа като мощен пребиотик, т.е. като храна за полезните чревни бактерии. Това му действие подсилва и имунитета. Инулинът подпомага чревните функции, подобрява храносмилането и превенцията на стомашно-чревните проблеми. От друга страна, пребиотичният ефект на инулина в цикорията инхибира растежа на потенциално патогенните микроорганизми, обитаващи чревния тракт.

Чаят, ако се приема в продължение на поне три месеца, помага при безсъние, снема нервното напрежение и подобрява работоспособността през деня

Полезно е да включите каквато и да е физическа активност, според вашето здравословно състояние. В комбинация с лека промяна в режима на хранене, както и ако се спазват известни хранителни ограничения, този чай ще подпомогне възстановяването ви много по-бързо, отколкото сте очаквали.

НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

 

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Лечебен чай 3 в 1: отслабнете, излекувайте черния дроб и стабилизирайте нервите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *