ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на кисти и болен черен дроб със сок от репей: старо, доказано лекарство

В народната медицина различни кисти се лекуват успешно със сок от пресните листа на растението репей

репей
Корените и цветовете на растението репей се използват ефективно в различни рецепти от народната

Листата на репея са огромни. Те са може би са най-големите сред всички лечебни растения, които се срещат по нашите географски ширини.

Добре познатия репей (под формата на сок) се справя с кисти на бъбреците, на матката и на яйчниците. Много полезен е и за черния дроб, както и за лечение на различни рани. Лечението със сок от репей е продължително и изисква дисциплина, но след като се използва това природно лекарство, кистите обикновено могат да бъдат елиминирани завинаги.

Сокът от репей е стар доказан лек от народната медицина. Дори миома, фиброми и други новообразувания се предават пред силата на тази билка. Репеят има противотуморни и резорбиращи свойства. Лечебното растение регулира обмяната на веществата в тялото, лекува целия стомашно-чревен тракт, прочиства кръвта.

РЕЦЕПТИ

Сокът от репей се получава от листата, откъснати през май. Те може да се набавят и до края на август, но трябва да се търсят по-млади и такива, които скоро са излезли. Измиват се, изсушават се, нарязват се наситно и се минават през блендер. Получената зелена каша се прецежда през няколко пласта стерилен тензух. Трябва да се приема преди хранене, по една супена лъжица. Курсът на лечение е две седмици с едноседмична почивка между тях: сокът се приема една седмица и след това се почива седем дни. После отново се взима една седмица и с това се приключва. При хроничен хепатит се препоръчва такъв курс на лечение да се провежда ежегодно.

Пийте по схема, без да пропускате нито една доза. 1-ви и 2-ри ден – 1 чаена лъжичка, 2 пъти на ден, 3-ти, 4-ти и следващите дни – по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден.

По същия начин се взима сока и при наличието на кисти. Курсът е един месец (седмица-прием, седмица-почивка). Ако кистата не изчезне напълно в рамките на този месец, тогава ще трябва да повторите лечението за още един месец. Общо можете да взимате сок от репей до есента. Предполага се, че годни листа за свеж сок могат да се събират до началото на септември.

По време на лечението може да втривате масло от репей в областта на кръста през нощта. Това ще засили ефекта и ще ускори възстановяването.

Инфузия от репей

Билкарите препоръчват да се приема при гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, при колит и ентероколит, хемороиди и хроничен запек.

За да се получи запарка, плодовете от репей, заедно с околоплодника, изсушени на сянка, се смилат на прах. След това две супени лъжици от праха се заливат с половин литър вряща вода и се вливат в продължение на една нощ. Пийте по една кафена чашка инфузия сутрин на гладно, а вечер – изпийте същото количество, но преди хранене.

И още една рецепта за инфузия

Приготвя се от две супени лъжици сухи натрошени листа от репей. Поставят се в купа и се заливат с половин литър вряща вода. Оставят се да престоят една нощ. След това се прецежда и се пие по 3/4 чаша три пъти на ден, четвърт час преди хранене или час след хранене.

Тази инфузия се приема при лечение на чернодробни и бъбречни отоци, холецистит, холелитиаза и камъни в бъбреците, както и при неинсулинозависим захарен диабет, простатит.

Източник: amclinic.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *