Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов анализ показва, че броят на починалите от Kовид-19 е много по-голям

Изчисленията сочат, че жертвите на Ковид-19 може да са около 7 милиона – двойно повече от официалните данни

Ковид-19
Действителната смъртност от Ковид-19 e значително по-висока, отколкото показват официалните доклади

Нов анализ на „Institute for Health Metrics and Evaluation”, който провежда независими здравни изследвания, показва, че жертвите на Ковид-19 в севтовен мащаб може да са два пъти повче от официалния брой.

Много смъртни случаи, дължащи се на вируса, остават незаписани като такива, тъй като в регистъра са отчетени като причинени от други заболявания. Също така много от жертвите остават извън статистиката, защото са починали вкъщи.

В страните със слаби здравни системи и инфраструктура различнията между официално докладваните и действителните смъртни случай са в пъти по-големи. Дори в напредналите държави, много смъртни случаи по домовете остават нерегистрирани от властите. Това означава, че действителната смъртност от Ковид-19 e значително по-висока, отколкото показват официалните доклади.

 

Най-засегнатите райони и държави:

 

Анализът поставя САЩ на първо място по смъртни случай. Това не е учудващо при положение, че държавата е една от най-засегнатите от пандемията. Според изследването на „Institute for Health Metrics and Evaluation”, смъртните случаи в САЩ са над 900 000, което е почти двойно на отчетените 574 000. На второ място по смъртни случаи се нарежда Индия, с официално съобщени 221 000 починали от ковид, но според учените реалната цифра е над 650 000.

По региони най-засегнати са Латинска Америка и Карибите, Централна Европа, Източна Европа и Централна Азия.

Докато страните с по-големи огнища на заразата верноятно ще имат повече случаи, анализът установява, че страни като Япония, която има по-малко регистрирани болни, също има големи разминавания в докладваните и реалните смъртни случаи.

Най-висок дял починали на 100 000 население имат 12 държави. Те включват Азербайджан с 650 на 100 000, Босна и Херциговина с 590, България с 540 и Албания с 525. В глобален мащаб, средната смъртност е 90 на 100 000.

 

Заключение:

 

Колкото и ужасна да изглежда пандемията от Ковид-19, този анализ показва, че действително тя е значително по-лоша”, казва д-р Крис Мъри, директор на института, който провежда изследването. „Разбирането на истинския брой смъртни случай от Ковид-19 не само ни помага да оценим мащаба на кризата. Данните предоставят и важна имформация на политиците, разработващи планове за реакция и възстановяване след кризата”.

Д-р Крис Мъри
Д-р Крис Мъри, директор на „Institute for Health Metrics and Evaluation“

Източник: https://www.news-medical.net/

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *