ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гникобилобата предпазва от Болестта на Алцхаймер

Екстрактът от листа на гинкобилоба се използва в традиционната китайска медицина, за лечение на различни заболявания.

Концентрираният екстракт от гинкобилоба, е много полезен за кръвоносната система, особено при възрастното население. Изследванията са показали, че гинкобилоба е от полза за лечение на загуба на краткосрочната памет, главоболие, шум в ушите и депресия, чрез подобряване на притока на кръв в артериите и капилярите.

Гинко екстракт също така лекува заболявания на мозъка, краката, очите,сърцето и ушите. Научните изследвания са доказали, че екстракт от растението може да предотврати образуването на кръвни съсиреци и да подобри благосъстоянието на човека.

В китайската и японската традиционна медицина използват гинкобилобата за лечение на сърдечни заболявания и заболявания на белите дробове като атсма, бронхит, хрипове и др. Използва се също и за регулиране на често уриниране, диария, гонорея, зъбобол, кожни заболявания, висока температура и др.

Гинкобилобата съдържа естествени антиоксиданти, които действат много добре върху свободните радикали, които присъстват в околната среда кото цигарения дим, различни замърсители, и т.н. Тези свободни радикали могат да бъдат отговорни за причиняване на рак, сърдечни заболявания, както и в някои случаи болестта на Алцхаймер. Антиоксидантите съдържащи се в гинкобилобата имат способноста да неутрализират тези свободни радикали причиняващи най-различни вреди на здравето ни.

Екстрактът от гинкобилоба съдържа флавоноид гликозиди и терпеноиди. Тези вещества действат главно като подобрители на паметта и концентрацията при човека, а понякога предотвратяват и световъртеж.

Гинкобилоба в малки дози не може да бъде ефективна, а във високи дози може да доведе до нежелани реакции. Най-добрата доза е в диапазона между 120 и 240 мг. на ден и трябва да е разделена на дози в рамките на този ден. Употребата му трябва да е в умерени количества за да има ефект при използването му.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Гникобилобата предпазва от Болестта на Алцхаймер

  1. Pingback: Това, което наистина причинява болестта на Алцхаймер? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *