ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Меча походка подобрява храносмилането, здравето на сърцето и гърба

Ако редовно изпълнявате упражнението, известно като „меча походка“, ще се отървете от тежест в стомаха, сърцебиене и ще подобрите състоянието на кръвоносните съдове

Всеки човек търси свой собствен начин да поддържа тонуса си. Някои „започват от понеделник“, други ходят на фитнес „от време на време“, а трети имат „меча походка“ в арсенала си.

Какво е „меча походка“, как се изпълнява и при какви заболявания помага ще научите от днешната ни статия. Може би точно тя е опцията, от която се нуждаете за да подобрите не само начина, по който се чувствате, но здравето си.

Разбира се, това няма да се случи, ако само веднъж обиколите дома си с помощта на това упражнения. За да има полза, мечата походка трябва да се практикува редовно.

МЕЧЕШКА ПОХОДКА

Както се оказа, техниката на мечешката походка не е измислена вчера и се използва отдавна. Просто не всички знаят за нея. Тя има няколко други имена, като например „египетска техника“ или „китайско ходене“. Ако нещо подобно се е използвало и преди, и се помни и до днес, значи от него има полза. Във всеки случай, днес много хора практикуващи фитнес се опитват да я използват в своя арсенал.

Основният въпрос е: защо е нужно да ходим като мечка? Как ще ни помогне това?

Този тип ходене може да бъде от полза за храносмилането. Походката на мечката успокоява, а също така и леко натоварва сърцето и кръвоносните съдове. Има малко противопоказания и е лесна за изпълнение.

Какви други бонуси можете да получите от това упражнение? Много е полезно при отслабени мускули, развива издръжливостта, подвижността и като цяло промяната в позицията кара ставите да се раздвижат по един не толкова натоварващ начин. Разбира се, за да е полезна трябва да се използва разумно, защото иначе може да причини някои вреди на здравето.

И нека мечешкото ходене започне сега!

Ако не друго, то това е един чудесен начин да раздвижите повечето стави и мускули в тялото без да ги натоварвате кой знае колко много. Упражнение, което може да постави началото на по-сериозните занимания във фитнеса или у дома.

Преди да го направите е нужно да загреете малко. Направете няколко клякания, 10-на коремни преси и лицеви опори. Ако може да направите всичко това, тогава не се колебайте да започнете да ходите като мечка. Няма нищо сложно, а и от снимките може грубо да разберете как изглежда мечешката походка.

Техника на изпълнение

1. За начало застанете и на четирите крайника. Ръцете и краката са на ширината на раменете, коленете са леко свити.

2. Сега трябва да се опитате да повдигнете таза колкото е възможно повече. В същото време е препоръчително да държите гърба изправен, а не да го извивате (подобно на котешки гръб, например). Ако на този етап може да поддържате баланс, тогава преминете директно към упражнението.

3. Направете едновременно стъпка с дясната ръка и левия крак. След това стъпвайте с лявата ръка и десния крак. Това е походката на мечката.

Кратко видео показва колко лесна за изпълнение е „мечата походка“

Няма нужда да бързате; няколко стъпки ще бъдат достатъчни като начало. Да кажем, пет за всяка страна (общо десет). За да ги направите, в началото може да ви е нужна и минута, или по-малко. Постепенно увеличавайте темпото и продължителността. Хора, които редовно практикуват мечешкото ходене твърдят, че пет минути са достатъчни, и че упражнението е сто процента ефективно. Е, нямаме причина да не вярваме!

Предупреждение

Очевидно това упражнение ще бъде трудно за хората с наднормено тегло и такива, които имат проблеми с кръвното или страдат от световъртеж. По-добре е да не рискувате и да правите всичко внимателно или дори да се консултирате с лекар. Макар да изглежда, че натоварването при мечешката походка е малко, все пак е натоварване.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *