Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко часа спане в неподходяща поза в самолета може да ви струва живота

Американски учени смятат, че е необходимо да си осигурим удобна поза, ако имаме намерение да поспим В самолета, когато се отправим на далечно пътуване.

Медицинският журнал „Нова Англия“, издаван от Медицинската общност в Масачузетс, наскоро публикува статия, където се описва случай, при който млада здрава жена се събужда след 7-часов полет В самолета, става, изведнъж губи съзнание и пада на пътеката. След 11 дни жената починала, без да дойде в съзнание.

МЛАДА ЗДРАВА ЖЕНА УМИРА, САМО ЗАЩОТО Е СПАЛА В СЕДНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТ

Когато лекарите решили да изяснят какво е довело до фаталния изход, стигнали до извода, че причина за смъртта на младата жена е спането в седнало положение по време на полета.

Много пътници вземат сънотворно, за да мо­гат да се наспят и така полетът да им се стори не толкова дълъг. По този начин постъпила и въпросната млада жена. През това време, докато си спяла, тя развила белодробна тромбоемболия – това е запушване с тромби на разклонение от бело­дробната артерия, които тромби са се образували във вените от големия кръг на кръвообращението. В този случай става дума за дълбоките вени на долните крайници.

Между другото, в кардиологичните отделения на болниците именно тромбоемболията е причина за смърт в половината случаи. Тя е основна причи­на за летален изход при оперираните болни. Това става, защото тези хора прекарват по-голямата част от времето си в лежащо положение, без движения.

Но виждате, че и здравите хора в определени ус­ловия – например неудобна поза по време на сън – не са застраховани от подобни явления. Нещастната пътничка била съвсем здрава жена, не пушела и пи­ела единствено противозачатъчни таблетки.

СЪНЯТ В СЕДЯЩО ПОЛОЖЕНИЕ ВОДИ ДО ПРИТИСКАНЕ НА ТАЗОВИТЕ ВЕНИ, ЗАБАВЯ СЕ КРЪВОТОКЪТ

Оказва се, че човешкият организъм просто не е приспособен за нормален сън в седящо положение. Притискат се тазовите вени, забавя се кръвотокът. В резултат на това се включва механизмът за съсирване на кръвта, което води до тромбоза. Всичко това се задълбочава от пониженото ат­мосферно налягане в салона на самолета и действа като сънотворно. Затова всеки, дори и най-здра­вият пътник, може да не долети дотам, закъдето е тръгнал.

Разбира се, не всички случаи свършват с ле­тален изход, но по-добре да се лишите от сън за няколко часа полет, отколкото след това да изгубите няколко месеца за възстановяване на здравето си.

Д-р Ричард Дауд, специалист по туристическа медицина, смята, че трябва много внимателно да подбирате сънотворното, ако искате да поспи­те по време на продължителния полет. По-добре използвайте меки средства, които няма да поз­волят да проспите целия път. Заемете такова положение, в което да се запази подвижността на краката ви. Освен това по време на продължителни полети използвайте специални ластични чорапи и по възможност се разхождайте от време на време

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Няколко часа спане в неподходяща поза в самолета може да ви струва живота

  1. Pingback: Болките в краката може да са сигнал за смъртна опасност! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *