Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 точки за облекчаване на болките в гърба

Точките за акупунктура и акупресура са важни за стимулиране на енергийния поток в тялото и облекчаване на болките в гърба

болките в гърба
Болките в гърба се повлияват добре от акупунктура

Как работи този метод и къде по тялото можете да намерите точките, които трябва да бъдат стимулирани? Ето кратко ръководство за насочване към ключовите точки за облекчаване на болките в гърба.

Ако имате болки в гърба, акупресурата и акупунктурата могат да помогнат.

Въздействието върху специални точки, които се наричат ​​LV3 (Тай Чонг), UB62 (Шен Май), B49 (И Ши), ще помогне при болки в долната част на гърба и ще облекчи състоянието при ишиас (възпаление, придружено от компресия на седалищния нерв и тежка болка в крайниците). Следните точки: TE3 (Жонг Жу), SI15 (Дзян Жонг Шу), GV14 (Дажуй) са „отговорни“ за облекчаване на болката в горната част на гърба.

Въздействието върху точките ще помогне за подобряване на мобилността и ще премахне дискомфорта

На тялото има своеобразна карта с точки за натиск, която може да се използва за облекчаване на болезнените симптоми. При акупунктурата натискът върху определени точки активира енергийния поток през каналите / меридианите на тялото и премахва „запушванията“, които причиняват болка.

Резултатът се постига чрез освобождаването на ендорфини.

1. LV3 (Tai Chong) – Тай Чонг: при болки в долната част на гърба и болки, причинени от спазми по време на менструация.

Точката е разположена върху горната част на стъпалото. Стимулацията на LV3 е полезна при тревожност и нарушения на съня и високо кръвно налягане.

Намираме място на разстояние 2 пръста от пресечната точка между показалеца и големия пръст на стъпалото. Можете да се ориентирате като плъзнете пръста си по пространството между пръстите на краката, докато почувствате ръба на ставата. Точката се открива там, където пръстът леко хлътва. Прилага се с директен натиск за 4-5 сек. на един път.

Стимулацията на всички точки не бива да продължава повече от минута-две

2. TE3 (Zhong Zhu) – Жонг Жу: при болки в горната част на гърба, раменете и врата


Точката се намира на ръката, под кокалчетата и облекчава болката в горната част на гърба. Стимулирайте точката в браздата между безименния пръст и малкия пръст.

Ще помогне и за облекчаване на временно главоболие, както и на напрежението в раменете и врата. Прилага се директен натиск за 4-5 сек. на един път.

3. SI15 (Jian Zhong Shu) – Дзян Жонг Шу: за болки в раменете и гърба

Тази точка ще помогне при болки в гърба поради цервикална спондилоза (болезнено състояние, предизвикано от износване на костите и хрущялите в шийните прешлени). Мястото е в средата на плешките.

Натиска се леко в продължение на 4-5 секунди, освобождава се и се правят повторения в рамките на минута.

4.UB62 (Shen Mai) – Шен Май: точка, която се намира на стъпалото, близо до глезена и също спомага за облекчаване болката в долната част на гърба. Освен това ще подейства добре и при скованост на врата. Намира се под костното изпъкване на глезена.

5. B49 (Yi She) – И Ши: при ишиас и болки в сакралната област

Разположена е от двете страни на гръбначния стълб в центъра на гърба (това е сдвоена точка). Ефектът от стимулацията на B49 е подходящ при болка в долната част на гърба, сакрума (долната част на гърба и бедрото). За страдащите от ишиас честият масаж на точката ще донесе облекчение.

6. G30 : при болки в гърба и ишиас

G30 облекчава болката в бедрото и седалището и кръста. Разположена е в зоната на седалищните мускули от центъра на сакрума, голямата клиновидна кост, която е в края на гръбначния ви стълб.

7. GV14 (Dazhui) – Дажуй: При болки във врата и скованост в гърба и раменете.

Разположена е в близост до шията, по линията на раменете и централната ос на гърба. Ще помогне при усещане за скованост, изтръпване и тъпа болка в гърба.

Забележка: Ако страдате от дископатия, херния, изкълчване или разтягане, или имате сериозна травма на гърба, консултирайте се с професионалист, преди да изпробвате този метод за облекчаване на болките в гърба.

Източник: www.curejoy.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *