Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Намалете холестерола и кръвната захар със сок от тиква

Ползите за здравето от консумацията на тиква са легендарни. Този плодов зеленчук съдържа цял комплекс от витамини и минерали

тиква
Тиквата е не само вкусна, но и много полезна

Полезните вещества в обикновената тиква, която повечето домакини използват за различни ястия, се усвояват перфектно от организма. Тиквата запазва свойствата си дори ако се съхранява дълго време при стайна температура. Свикнали сме да я слагаме в категорията на плодовете, но всъщност тиквата е част от голямото семейство на плодовите зеленчуци. Полезна е не само варена и печена с мед и орехи, но и сурова. С тиква може да си направите вкусни супи, палачинки, конфитюри и сокове.

Малко хора обаче знаят, че тиквата е отлично средство за борба с високите нива на кръвната захар и холестерола. Днес ще споделим с вас две рецепти с тиква – чудесна рецепта за тиквена напитка, която ще ви помогне да се справите с тези проблеми и тиквено смути за подобряване на съня. Рецептите са от група за взаимопомощ във социалната мрежа Фейсбук и са изпробвани от хора, които са имали такива проблеми.

Как да намалим холестерола у дома

СЪСТАВКИ

– 100 грама сурова тиква;
– 0,5 чаена чаша чиста вода.

ПОДГОТОВКА

Обелете тиквата и я нарежете на ситно.
Поставете парчетата в блендер, добавете водата и разбийте до гладка смес.

Може да използвате и сокоизстисквачка, като готовия сок от тиква се разрежда 1:1 с вода.

Тази напитка трябва да се консумира по 250 грама на ден. Приема се на гладно половин час преди хранене. Трябва да пиете тиквената вода всеки ден в продължение на месец. В рамките на 30 дни ще видите резултата! Има изследвания, които са доказали, че витаминният комплекс в тиквата забавя стареенето на тялото.

Тиквата може да служи както като отлично ястие на масата, така и като естествено лекарство

Може да си я отгледате сами или да я купите от големите магазини и пазари в града. Но най-добре е да я замразите във фризера и така да си осигурите тиква целогодишно. Дори и замразена, тиквата запазва всички полезни вещества.

Напитките с тиква може да се правят и през лятото

Ако вкусът на сока от сурова тиква не ви понася, може да я сварите

Тъй като пролетта идва скоро, след зимата е възможно да изпитваме недостиг на витамини и минерали, заради което защитните свойства на тялото да са отслабени.

Особеното на втората рецепта е, че се приема вечер, защото има отпускащи, релаксиращи и подобряващи съня свойства. Това е отлично лекарство за лоши мисли и безсъние. Напитките с тиква не се препоръчва да се пият в големи количества, колкото и да са вкусни, поради това, че имат диуретични свойства.

Много хора знаят, че тиквата помага за подобряване на храносмилането

Стабилизира и поддържа кръвното налягане в нормални стойности, тъй като снижава нивата на стрес и напрежение.

СЪСТАВКИ

– 200 грама тиква;
– 2 супени лъжици мед;
– Подправки по желание.

ПОДГОТОВКА

Сварете тиквата до омекване и използвайте блендер (или вилица), за да я пюрирате. След това трябва да добавите малко вода – консистенцията трябва бъде като смути, малко по-гъста. Веднага след като напитката се охлади, подсладете я с мед (по рецептата са 2 супени лъжици, но ще се ръководите от вкуса си). Добавят се и подправки по желание: лимонова кора (или сок), канела, ванилия или индийско орехче. Някои украсяват напитката и със сметана (разбита), но това изобщо не играе голяма роля, с изключение на допълнителните калории. Подправките подобряват полезните свойства на напитката, особено канелата.

Не забравяйте, че някои храни и тяхното включване във вашата диета трябва да бъдат обсъдени с лекар. Освен това, може да си спестите консумацията на тези две чудесни и полезни напитки с тиква, ако имате непоносимост или стомашни проблеми, които този слънчев плод предизвиква.

Източник: ayzdorov.ru

ХОЛЕСТ ОК
Стоп на лошия холестерол!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *