Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Настъпващи здравословни проблеми: 6 теста за самодиагностика

Тестовете за самодиагностика, които сами може да направите, имат за цел да ви алармират за някои настъпващи заболявания

самодиагностика
С помощта на самодиагностика може да се стопират навреме някои доста опасни заболявания

След направите самодиагностика, особено ако са открити някои несъответствия, задължително трябва да се направи консултация със специалист.

Ако нещо не е наред със здравето, рано или късно то започва да се проявява с външни признаци. Например състоянието на ноктите, обиколката на талията или кожата на петите може да подскаже за възможни проблем и телесни дисфункции.

Ето как да се тествате сами у дома

Как може да се идентифицира възникващ здравословен проблем по лесен начин? Предлагаме ви набор от бързи и точни тестове, които ще посочат дисфункции в тялото. За да проведете успешна и бърза самодиагностика, трябва точно да следвате предложените препоръки.

Лесни тестове за самодиагностика, които всеки сам може да направи

Диагностика за състоянието на мозъка

За да тествате здравето на мозъка, направете следното упражнение.

• Застанете на един крак. Тялото е изправено, ръцете са спокойно отпуснати до тялото, а не настрани.
• Поставете петата на другия крак върху коляното и затворете очи. Повтаряме – не бива да се поставя цялото стъпало, а само петата. В същата секунда се стартира хронометър (можете и сами да броите, ако няма кой да засича с хронометъра).
• Обикновено трябва да поддържате равновесие по този начин поне 20 секунди.

Японски експерти доказаха, че ако човек не е в състояние да стои в това положение в продължение на 20 секунди, липсата на координация и равновесие може да подсказва леки патологии на кръвообращението в мозъка и вероятни кръвоизливи от малките кръвоносни съдове. Този тест може да се използва за първична диагностика на церебрални патологии и отслабване на когнитивната функция.

Диагностика за снабдяване с кислород в организма

Достатъчно е да стиснете за 2-3 секунди нокътната плочка, така че да побелее, и след това да отпуснете. Ако след 2-3 сек. отново видите розов нюанс на нокътя, това означава, че има достатъчно кръвоток в периферните тъкани. Ако нокътят е бледосин, това показва хипоксия, тоест състояние, когато има недостиг на кислород в кръвта.

Тестване за вероятност от инсулт

Следващото упражнение може да се направи за диагностициране на риска от инсулт.

Обръщате главата си по такъв начин, че да се опитате да достигнете първо лявото, а след това дясното рамо с брадичката, без да се повдига рамото. В идеалния случай врата трябва да се завърти на около 90 градуса надясно или наляво без дискомфорт или болка. Ако почувствате болка в този случай, това показва риск от инсулт. Неприятните усещания могат да бъдат причинени от компресия на гръбначните артерии, което заплашва с нарушение микроциркулацията на кръвта в мозъка. И това е изпълнено с риск от появата на исхемичен инсулт.

Други здравни тестове

Измерваме обиколката на талията

Талията не трябва да бъде повече от 80 см. за жените и 90 см. за мъжете. Ако обиколката на талията е по-голяма от определената стойност, тогава има вероятност за инсулинова резистентност или метаболитни нарушения. Обикновено, ако притиснете гънката мазнина в областта на кръста, тя трябва да се окаже не по-дебела от 3 см (за жените). При мъжете такава гънка изобщо не трябва да има. Това е индикатор, че тестостеронът е понижен.

Изследвайте ноктите

Ако са сплескани, вдлъбнати, с форма на лъжица, набраздени и чупливи, това показва анемия. Здравите хора имат лунули (полукръгове) на ноктите, които са видими на една пета от тях. Цветът им е бял. Ако те не са там, това също е признак на анемия и по-точно липса на витамин В12. Недостигът на цинк ще покаже бели ивици по ноктите.

Липса на желязо

Ако бързо се уморявате, ако често се разболявате от остра респираторна вирусна инфекция, ако се притеснявате от загуба на коса, чупливи нокти, суха кожа, ако „всичко ви боли и нищо не помага“ – време е да изключите състояние, което лекарите наричат дефицит на желязо.

Дефицитът на желязо води до атрофия на лигавицата на езика, стоматит, глосит, зъбен кариес и мускулна слабост. Повишаването на температурата до субфебрилни числа също може да се проява заради дефицит на желязо.

Огледайте петите

Кожата върху тях не трябва да е напукана, груба, прекалено суха. В противен случай може да се говори за анемия, хипотиреоидизъм, инсулинова резистентност.

Ако кожата има мастна тъкан или тя е прекалено суха, това е маркер за патология на жлъчния мехур, и в резултат на това липса на редица мастноразтворими витамини.

Източник: ayzdorov.ru

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *