Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лупус: лечение с народни средства

Лупус се проявява при хора с хронична умора, възпаление на ставите, язви на лигавиците, повишена чувствителност към слънчева светлина

лупус
Билки помагат при лупус

При заболяването лупус най -характерният симптом е червен обрив по лицето, локализиран в областта на моста на носа във формата на пеперуда. Познат е още и като вълчанка.

Алтернативно лечение

Лупусът е автоимунно заболяване, което изисква продължително лечение. Народните средства ще помогнат да се засили ефектът на лекарствата, предписани от лекуващия лекар. По-добре е да не се самолекувате, а заедно с лекаря да изберете билкови форми и рецепти, които ще спрат развитието на болестта и ще намалят нейните прояви. За това се използват мехлеми за лечение и инфузии, приготвени от различни лечебни растения.

Предлагаме ви част от лечебната колекция на известната руска билкарка Елена Зайцева. Сибирската билкарка посвети живота си в служба на хората и непрекъснато разучаване на лечебните билки. Цял живот лечителката е пътувала до различни манастири и църковни енории, за да събира знания от монасите как се лекува с лечебни треви. Затова и хората започнаха да я наричат „лечителката от манастира“.

Лечение на лупус с отвара от бял имел

Доста ефективно народно лекарство за лечение на лупус еритематозус е отвара от бял имел, събран от бреза. Имелът е полупаразитен храст, който се нуждае от дърво-гостоприемник, за да расте. Листата се събират през студения сезон, като се измиват и изсушават. Натрошават се, слагат се в съд за съхранение от тъмно стъкло и се съхраняват на тъмно и хладно място.

Елена Зайцева

За приготвянето на отварата 1 чаена лъжичка бял имел се залива с чаша вряща вода, вари се не повече от минута и се настоява около половин час. След прецеждане готовият продукт се разделя на 3 дози и се пие през деня. По този начин инфузията се приготвя и приема в рамките на един месец.

Лечение на лупус с билкова инфузия

Въпреки че лупусът е труден за лечение, той може да бъде успокоен чрез прилагане на тази народна рецепта. Лечението е дългосрочно, но доста ефективно.

За да приготвите запарката, използвайте следната смес от билки:

100 грама корени от бял оман,
100 грама корени от аир,
100 грама корени от глухарче
75 грама вратига.

След смесване на сухите съставки 3 с.л. се заливат със 750 мл. вряща вода в термос и се оставят да престоят една нощ. Сутринта филтрирайте запарката и пийте 4 пъти на равни порции един час преди хранене. Приготвяйте билковата отвара ежедневно.

Препоръчително (но не и задължително) е да добавяте 30-40 капки тинктура от японска акация към инфузията при всеки прием.

Лечение на лупус при деца с отвара от корени на върба

При децата лупусът може да се лекува с отвара от корени на млада върба. Събраните корени се измиват, сушат се в умерена фурна и се натрошават. Една супена лъжица се залива с чаша вряща вода, вари се 1 минута и се настоява 8 часа. След прецеждане, получената отвара се приема по 2 с.л. лъжици на равни интервали. Добавете мед за вкус.

Отварата се приготвя ежедневно, курсът на лечение е 29 дни.

Лечение на засегнатата кожа с мехлем от брезови пъпки

За да приготвите мехлема, смесете чаша изсушени брезови пъпки, натрошени на прах, с 500 мл. пречистена и предварително разтопена на водна баня свинка мас. В продължение на една седмица лекарството се държи във фурната при ниска температура в продължение на 3 часа на ден. Готовото лекарство редовно се смазва върху засегнатите области. Може да се приема и през устата преди хранене, като се разтваря в 100 мл. топло мляко.

Лечение на засегнатата от лупус кожа с естрагонов мехлем

Добро локално лечение е мехлем на основата на растението естрагон. Приготвя се по следния начин: прясна и предварително пречистена свинска мас се разтопява на водна баня и в нея се поставя сух естрагон. Съставките се смесват в съотношение 5:1, т.е. към 5 части мазнина добавете 1 част от билката. Сместа се държи във фурната на ниска температура в продължение на 5-6 часа, след което се филтрира, охлажда и поставя в хладилник за съхранение.

Използва се в продължение на 2-3 месеца, намазвайки засегнатата кожа 3-4 пъти на ден.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *