Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са най-важните витамини и минерали за поддържане на добро здраве?

Тук ще разгледаме, кои витамини и хранителни добавки предпазват най-важните органи и системи в организма

витамини
Омега-3 намалява холестерола и предпазва сърцето

Поддържането на ума и тялото здрави понякога може да ви се струва като деликатен балансиращ акт. С огромния поток от информация, често е трудно да се определи, кои са най-добрите подходи за поддържане на оптимално здраве. Но наистина ли е толкова сложно?

Тук ще ви разкрием кои са основните витамини, от които се нуждае организма, за да поддържате добро общо здравословно състояние.

 

  1. За сърцето

Твърде много настинени или транс-мазнини в диетата ви могат да имат неблагоприятен ефект върху липидите в кръвта, което води до увеличен риск от развиване на сърдечни заболявания. Това обаче не означава, че трябва да избягвате всички мазнини. Доказано е, че снабдяването на тялото с полиненаситени мазнини намалява холестерола в кръвта и предпазва сърцето.

Омега-3 е един от основните видове полиненаситени мазнини. Омега 3 се съдържа в мазниите риби, като сьомга, но ако не сте голям фен на рибата, може да го приемате под формата на хранителна добавка.

 

  1. За имунната система

Витамин D е от основните фактори за поддържането на силна имунна система. Основният източник на този витамин е слънчевата светлина. За хора, които работят вкъщи и не могат да прекарват дълго време на слънчева светлина е препоръчително да запълват липсата на витамин D с помощта на хранителни добавки. Важно е да се обърне внимание и на храните, които ядете, защото могат да ви помогнат в справянето с липсата на витамин D.

 

  1. За костите

Калцият е изключително важен за човешкото тяло, тъй като допринася за здравословния растеж и развитието на костите и зъбите. Освен това той поддържа костната плътност и здравина.

За хора, които са на възраст, е препоръчително да приемат добавки съдържащи калций. Това е така, защото с напредването на възрастта тялото губи възможността да абсорбира нужните количества калций от храната.

 

  1. За кожата

Много изследвания твърдят, че витамин C и колагенът са ключови за поддържането на здрава и хидратирана кожа. Витамин C  допринася за производството на колаген, който е от основните съставки на съединителната тъкан.

Витамин C може спокойно да се набавя от храната, която консумирате. Най-много от важния витамин се съдържа в цитрусовите плодове, ягодите, чушките и броколите.

Източник: https://www.getholistichealth.com; https://www.unlockfood.ca/

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
Мултивитамини за силен имунитет с витамин D3, селен, цинк и витамин С за 3 месеца

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *