ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечебните рецепти на Преподобна Стойна

Преподобна Стойна е прекарала почти целия си живот в петричкото село с красивото име Златолист. Била е известна лечителка и ясновидка

Преподобна Стойна
Градински чай – популярна билка с много приложения

Родена е като Стойна Димитрова (1883г – 1933г.), но народът я нарича Преподобна Стойна – заради лечителските и ясновидски способности, които имала, както и заради благочестивия начин, по който е изживяла живота си. Малко са думите, които биха могли да я опишат, но безкрайната благодарност на хората е жива и до днес.

Преподобна Стойна е притежавала изключителна енергия, и още приживе е имала славата на лечител и ясновидка. Почитана, търсена и уважавана е не само от обикновените хора, но дори и от Ванга, според която Преподобна Стойна е по-силна, а способностите, които е притежавала я поставят на едно по-високо духовно ниво. Едно от чудесата, сторени от лечителката е това, че е успяла да събуди дете от кома. На друго състоянието му било толкова тежко, че лекарите го определили като нелечимо. Легендата разказва, че в продължение на няколко часа Преподобната е чела само молитви над неподвижното тяло на детето.

Преподобна Стойна е била изключителна не само заради чудесата, които е сторила

Върнала е здравето на много хора и благодарността им не познавала граници. Въпреки това тя е прекарала целия си скромен живот в пост и молитви. Нейният дух може да бъде усетен и днес в малката църква „Св.Георги”. В двора на църквичката има кладенец, за който се твърди се, че каквото си пожелаеш и прошепнеш на водата, ще ти се случи. До кладенеца има две люлки, на които човек, отправил молитва или желание към Преподобна Стойна, задължително задължително трябва да се полюлее.

Преподобна Стойна

Освен с молитви, вяра и енергия, Преподобната лекувала хората и с билки, които растели във всеки двор по онова време.

Една такава билка е градинския чай

Лечителката наричала ​​градинския чай свещена билка. Приготвя се от листата на обикновения градински чай (Salvia officinalis), растение от семейството на ментата. Макар и сравнително популярен, не всеки знаел че градинският чай носи ползи, но и вреда. Например, може да спре млякото на кърмачките. До нас не са достигнали точните рецепти, използвани от Преподобна Стойна, но хората са предавали един на друг чутото и наученото от нея. Така става ясно, че една обикновена билка, приготвена по специален начин, може да има огромни ползи за здравето.

Градинският чай помага при възпалителни заболявания (тонзилит), за лечение на дихателната система. Растението се справя добре със стомашно-чревни заболявания, помага при метеоризъм и действа слабително. Тази билка има лечебен ефект върху венците, като лекува тяхното кървене и подуване.

С отвара от градински чай Преподобна Стойна помагала на младите жени, които не можели да забременеят

И ако някога това се е смятало за чудо, днес е известно, че градинският чай съдържа фитохормони, които приличат на естрогени (женски полови хормони). Поради това увеличава шансовете за зачеване и насърчава подмладяването.

Такава отвара е много полезна за възрастните хора. Тя забавя свързаните с възрастта промени. Например, премахва сенилното треперене в ръцете и краката, подобрява паметта и предотвратява плешивостта.

Не всеки обаче може да пие градински чай. Не бива да се приема от бременни или кърмещи жени, деца под 2-годишна възраст, пациенти с епилепсия, хипертония, нефрит.

Как да се приготвя градински чай: отвари и тинктури

• Чай. Билката, приготвена като обикновена напитка се пие по четвърт чаша веднага след хранене. Като приемате градински чай по този начин, може да се отървете от метеоризъм, да излекувате заболявания на пикочния мехур и да подобрите имунитета.

• Настойка. Залейте листата на растението с гореща вода и поставете на водна баня за половин час. Охладете и прецедете. Пие се по половин чаша 3 пъти на ден. Тази напитка се справя добре със заболявания на назофаринкса. Може да се използва и за изплакване при зъбни заболявания.

• Инфузия. Градинският чай се изсипва във вряща вода, съдът се затваря с капак и се оставя да се вари в продължение на половин час. Използва се за лечение на язви вътрешно и външно за промивка на рани, които не зарастват дълго време.

Колко градински чай се пие?

Има срокове за лечение на определено заболяване. Например, след инсулт се използва в рамките на един месец, а при остра ангина – не повече от 10 дни.

съществува и неписано правило: за да се избегнат страничните реакции, градинският чай не трябва да се приема дълго време.

Максималният период на лечение е 3 месеца, след което се прави почивка за 20 дни. Ако желаете, можете да продължите да го пиете под формата на чай и след това, с нова почивка между приемите.

Източник: www.ecowatch.com, sanovnik.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *