Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прединфарктното състояние започва с депресия

Добре известен е терминът – прединфарктно състояние. Освен сърдечната болка в този период може да се появи чувство на тревожност, депре­сия. Но понякога инфарктът се развива директно с остър период, без предупреждение.

ВНИМАНИЕ!

При най-малкото съмнение за инфаркт незабавно се обадете на Бърза помощ“ – факторът време е от решаващо значение. Това е шанс да останете живи.

Симптомите на заболяването са:

  • Основният признак за инфаркт е болката в средата на гръдния кош. Усещане за притискане на сърцето, парене.
  • Болката може да отиде към челюстта, ши­ята, рамото, раменете и гърба. Подобни болки възникват и при стенокардия, но по време на на­товарване, а при инфаркт те са много по-силни и започват в покой, като при това не се повлияват от лекарствата.
  • Голяма слабост, безпокойство, недостиг на въздух. Появява се задух, скокове в кръвното наля­гане. Човек пребледнява, покрива се със студена пот.
  • Понякога болката възниква далеч от сърцето. Когато се разпространи в областта на корема или бедрото, може да се появи повръщане или хълцане. В такива случаи инфарктът често се бърка с хра­нително отравяне или заболявания на коремната кухина.
  • Понякога сърдечният пристъп е придружен от безпричинно повишаване на температурата до 38,5 градуса. Заедно със задуха и болката в гърдите наподобява остра простуда. Появява се замайване, пациентът може да загуби съзнание.

ВНИМАНИЕ!

Ако болният има най-малко един от тези симптоми, вед­нага извикайте „Бърза помощ“. Нека лекарят да направи на място ЕКГ за изясняване на диагнозата. В крайна сметка, при инфаркт не е задължително да се появи нетърпима болка.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *