ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кога организмът има нужда от вътрешно прочистване?

Полезно ли е прочистването на организма и има ли заболявания, при които е противопоказано?

Илия Манев – София

Има хора – любители на съвършенство. Поклон­ници на идеала за чистота и стерилния блясък, за които обикновеният ред вкъщи не е достатъчен. Дай им свобода на действията и те ще излъскат с почистващи препарати Луната, ще прекарат мека кърпа по Международната космическа станция. Но тъй като здравият разум не им позволява да мислят за почистване на космическите станции и Луната, те с удоволствие се заемат със собствения си организъм.

Разнообразните меки и твърди начини за почист­ване на вътрешните органи в последно време ста­наха толкова популярни, че чак ни става страшно. Най-малко за космоса.

ВНИМАНИЕ!

Мисля че всеки, който пише за прочистване на червата, черния дроб и бъбреците, трябва още от първите редове на писанията си открито и честно да предупреди читатели­те си: това не е съвсем безопасна процедура. Тя е абсолютно противопоказана при бременни или кърмещи жени, пациенти с холелитиаза и уролитиаза, хора с хронични заболявания на вътрешните органи в анамнезата, които са болни от най-обикновена простуда или грип, седмица преди, по време и една седмица следменструацията, както и при сърдечна и бъбречна недостатъчност.

Общо почистване на организма може да си позво­лят напълно здрави хора, със силна имунна система, а при жените – дори и в средата на цикъла. Именно за такива силни духом и тялом апологети на външ­ната и вътрешната чистота – няколко ефективни и лесни рецепти:

СИБИРСКИ МЕТОД

Супена лъжица ленено семе се изсипва в термос, залива се с чаша вряла вода и се оставя да престои 12 часа. Приема се веднъж на ден (сутрин или вечер на гладно преди лягане), по една чаша, заедно със I семената. Продължителност – три седмици. На- стойката не се приема заедно нито с храна, нито с други течности. Сибирският метод е абсолютно противопоказан при хепатит.

СЪЩИЯТ ТОЗИ МЕТОД, НО „УТЕЖНЕН“:

Той изглежда така: 100 г ленено семе се смила, залива се с чаша нерафинирано слънчогледово масло, настоява една седмица. Приема се в продължение на десет дни, един час преди ядене по една супена лъжи­ца (тук от редиците на борците за чистота отпа­дат и тези, които имат проблеми с панкреаса).

ПОЧИСТВАНЕ С ЦВЕКЛО

Изберете деня, когато ще можете да не се хра­ните и да си останете вкъщи през цялото време. Сварете цвеклото сутринта: първо го заливаме с един литър вода и го оставяме да заври, а след това доливаме още два литра и варим, докато допълни­телно прибавените литри не се изпарят. Нарязваме на ситно цвеклото с кората и варим още двадесет минути. Готовата отвара се прецежда и се разделя на четири равни части. Приема се на равни интер­вали през целия ден, като не трябва да ядем нищо, само може да пием чиста вода. Организмът ни след тези процедури ще е като нов.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *