Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какви заболявания предупреждават честите нощни събуждания?

В китайската медицина прекъсването на съня е симптом на отрицателно емоционално състояние, което може да повлияе на физическото здраве


За да разчетете сигналите на тялото, трябва да обърнете внимание на времето, когато се събуждате. В тази статия ще намерите упражнения, които ще ви помогнат да поправите ситуацията. Те са препоръчани от специалистката по китайска медицина Анна Владимирова.

Анна Владимирова

Според източната медицина емоциите са пряко свързани със здравето на тялото. Например тъгата променя позата така, сякаш издърпва гърдите напред, затваря ги. Заради това става по-трудно да функционират белите дробове. За тях няма достатъчно място, поради което кръвоснабдяването им се влошава. Поради тази причина тъжният човек е по-лесно да се разболее от различни възпалителни процеси на дихателните пътища.

В западната медицина подобни взаимоотношения се изучават в рамките на психосоматичната медицина. Например, доказано е, че човек, склонен към редовни изблици на гняв, е по-вероятно да страда от стомашни и чернодробни проблеми.

Въз основа на вековни наблюдения в китайската медицина е разработена система за диагностика и препоръки за лечение: как да забележите определени здравословни нарушения чрез наблюдение на емоциите и да коригирате емоционалния фон, за да се предпазите от болести.

ОТ 21:00 – 23:00 – БЕЗПОКОЙСТВО

В ранните етапи на съня хормоналната ни система е в баланс и кръвоносните съдове стават по-активни. Поради това проблемите с имунната система, надбъбречните жлези или метаболизма могат да затруднят съня през този период.

Друга причина може да бъде прекомерен стрес и безпокойство.

Упражнение

В легнало положение сложете дланите на двете ръце в областта на щитовидната жлеза. Затворете очи и си представете, че там има нещо, което трябва да бъде издърпано навън. Започнете да повдигате леко дланите, все едно вадите товар. Изпънете лакти и изтръскате ръцете в посока навън. Повторете толкова пъти, колкото е необходимо, за да се успокоите. През това време не забравяйте да дишате бавно и равномерно.

23:00 ДО 1:00 – РАЗОЧАРОВАНИЕ

Емоцията на разочарование е свързана със здравето на жлъчния мехур. А работата на всеки орган от своя страна е свързана с времето. През нощта мозъкът се занимава с оздравяването на всички органи и системи: ние спим и без нашето волево участие автономната нервна система има възможност да възстанови всичко, което е нарушено и преуморено в рамките на деня. Времето за активно нощно възстановяване на жлъчния мехур се случва в периода около и след полунощ.

Ако по това време човек не може да заспи или се събуди, това е сигнал, че вижда причини за разочарование в живота си. Тези мисли пречат на здравословния сън и на фона на тази емоция жлъчният мехур страда. Или обратното: вече има заболяване на жлъчния мехур и поради това се развива емоцията на разочарование. Притесненията ще отстъпят, ако жлъчният мехур бъде излекуван. Можете да разберете къде е причината с помощта на специалист по китайска медицина. Какво да направите, ако сънят е нарушен и необходимият специалист не е под ръка?

Упражнение

В китайската медицина съществува понятието „ци“ – жизнена енергия, която циркулира през тялото. Когато изпитваме безпокойство, енергията се повишава. За да успокоите емоциите, тя трябва да бъде спусната надолу в корема.

Как да го направите? Представете си, че вътре във вас има поток – жив, сияен, течащ – и той следва вашите ръце. (В действителност енергията следва вниманието, а ръцете са най-добрият начин да го привлечете и концентрирате.) Полуседнали в леглото, поставете ръцете си пред лицето си и си представете да вземете тази енергия и, като спуснете ръцете си, я издърпайте надолу. Бавно и нежно: ръцете надолу, от лицето по тялото до стомаха и по-надолу. Повторете това движение няколко пъти – толкова пъти, колкото е необходимо, за да почувствате как започва да ви се доспива.

ОТ 1:00 ДО 3:00 – ГНЯВ

Човек, който се събужда против волята си от 1 до 3 сутринта, спи му се, но не може да се отпусне в обятията на Морфей, е склонен към гняв. Тази емоция е свързана със състоянието на черния дроб.

Отново причината може да се крие в самата емоция (която рано или късно ще повлияе на здравето на черния дроб) или в едно или друго чернодробно заболяване, което поражда гняв. Междувременно и за това състояние източната медицина предлага да се направи едно лесно упражнение.

Упражнение

За да заспите в периода от 1:00 до 3:00, се препоръчва да пиете хладка вода, за да угасите огъня на гнева. Може да направете практика за релаксация, например комплекс цигун за гръбначния стълб, наречен Ксинг Шен Цуанг (Xing Shen Zhuang).

Изпълнението отнема около 15 минути, помага за намаляване на енергията, намаляване силата на страстите и отпускане на тялото, така че то да иска да заспи. След като тренировката приключи, легнете си, но без смарт джаджи, книги или каквото и да е друго разсейване. За хората с особено сериозно, почти клинично безсъние има и друга техника. Докато си лягате, обещайте си: „Ако не мога да заспя след 15 минути, ще стана и ще повторя практиката“. Максимум след второто повторение, ще заспите като бебе.

ОТ 3:00 ДО 5:00 – ТЪГА

Емоцията на тъгата е свързана със здравето на белите дробове. Следователно, човек, който редовно се събужда от 3:00 до 5:00 сутринта, може да бъде уверено посъветван да се погрижи за здравето на белите дробове: да откаже цигарите (ако пуши) и да започне да плувате (ако не са налице противопоказания). Плюс, разбира се, упражнения за намиране на активна релаксация, които помагат за отпускане на гърдите и установяване на по-дълбоко, равномерно, правилно дишане.

Веднага след като гърдите се отворят, човекът започва да „диша дълбоко“ и да има по-малко причини за пристъпи на тъга, които започват да преминават по-лесно. Какво да правите през нощта, когато наблизо няма басейн и не е добра идея да си запалите цигара?

Упражнение

Седнете на стол, облегнете се удобно, наклонете леко главата назад и разтворете ръце настрани (като крилата на самолет). Дишайте бавно и дълбоко. Издишайте докрай, без да се напрягате. С всяко следващо вдишване и издишване релаксацията и сънливостта ще започнат да спускат клепачите ви все по-надолу. Не се противете, легнете и си починете.

Ако изведнъж се почувствате наистина тъжни през нощта, това е причина (противно на препоръките на диетолозите!) да изядете нещо сладко, което ще ви помогне да облекчите нервното напрежение. Преди да направите упражнението, поглезете се с някои сладки и здравословни сушени плодове, направете упражнението, което описахме току що, и ще си доспите спокойно толкова, колкото е необходимо, за да се възстановите.

Източник: www.wh-lady.ru

Опаковка на продукта "Смайлин – връща усмивката на вашето лице"
Смайлин – бързо прогонва лошите мисли и връща усмивката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *